Grėsmė Baltijos jūroje. Švedija ragina NATO įsikišti. Kas darosi su GPS  ()

Karinė infrastruktūra beveik nenukenčia nuo palydovinės navigacijos slopinimo, tačiau kenčia civilinė laivyba.


Švedijos laivas HSwMS Helsingborg
Švedijos laivas HSwMS Helsingborg
© Xiziz, CC BY-SA 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:K32_HMS_Helsingborg_Anchored-of-Gotska-Sandoen_cropped.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kišimasis į pasaulinę GPS padėties nustatymo sistemą Baltijos jūroje yra pavojingas ir reikalauja NATO atsako.

Tai pirmadienį, balandžio 9 d., pareiškė Švedijos karinių jūrų pajėgų vadė kontradmirolė Ewa Skoog Haslum Karinio jūrų laivyno oro erdvės lygos konferencijoje netoli Vašingtono, JAV, rašo „Defense One“.

Miesto žvėriukas! Modernus dizainas, ultra lengvas, smagiai valdomas, galingas ir greitas. Išbandėme neregėtą el. dviratį (Video, Foto, „Engwe P20“ apžvalga)
8301 4

„Engwe P20“ - ką tik pristatytas el. dviratis. Toks, kokio šis gamintojas dar niekada nėra pristatęs. Modernaus dizaino, ultra lengvas, galingas, greitas, ypatingai smagiai valdomas, kompaktiškai sulankstomas, puikūs techniniai sprendimai. Ar viskas taip tobula? Na, šis dviratis skirtas tikrai ne kiekvienam.

Išsamiau

Anot kontradmirolės, Rusijos vykdomas GPS trikdymas Baltijos jūroje yra ne tik pavojingas. Kišimasis į aviaciją ir laivybą kenkia regiono ekonomikai, todėl laikas NATO imtis veiksmų.

„Karinė infrastruktūra iš tikrųjų nėra paveikta, nes nesame taip priklausomi nuo GPS. Bet kenčia civilinė laivyba.“

Viena iš pasekmių yra tai, kad daugėja laivų, išjungiančių automatinę identifikavimo sistemą, todėl sunkiau nustatyti jų kilmę arba tiksliai nustatyti, ką jie veikia Baltijos jūroje. Kontradmirolė juos vadina „laivais-vaiduokliais“, kurių vis daugėja.

 

Estijos mokslininkai teigia, kad GPS trikdymą vykdo Rusija, kuri Kaliningrado srityje dislokavusi elektroninio karo sistemas.

Švedijos vadovybės teigimu, NATO sąjungininkės turėtų išspręsti situaciją padidindamos savo buvimą Baltijos jūroje. Tai gali reikšti, kad NATO karo laivai gali lydėti prekybinius laivus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(2)
(15)

Komentarai ()