„Peilis į nugarą.“ Nebereikia rusų naikintuvų. Ką renkasi Vučičius  (1)

Serbija smogė Rusijai į nugarą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinis-pramoninis kompleksas praranda klientus. Neseniai Maskvai draugiška Serbija nusprendė atsisakyti pirkti naikintuvus iš Rusijos.

Apie tai praneša agentūra „Associated Press“.

Serbijos prezidentas Aleksandaras Vučičius neseniai paskelbė apie planus iš Prancūzijos pirkti 12 daugiafunkcių naikintuvų „Rafale“. Per derybas su savo kolega iš Prancūzijos Emmanueliu Macronu jis sakė, kad šiuo klausimu pasiekti „konkretūs susitarimai“. Toks sprendimas – lyg Vučičiaus peilis į nugarą Kremliui, rašo Dialog.ua.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4427

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Serbijos ir Prancūzijos sutartį dėl „Rafale“ pirkimo planuojama pasirašyti per ateinančius du mėnesius. Žiniasklaida apskaičiavo, kad bendra suma yra apie 3 mlrd. eurų.

Šis susitarimas, ekspertų teigimu, yra labai svarbus. Jis simbolizuoja Belgrado ir Paryžiaus karinio bendradarbiavimo stiprinimą ir kartu rodo Serbijos santykių su Rusija atšalimą.

 

Dar 2021 m. Belgradas galvojo iš Rusijos įsigyti naują modernizuotų MiG-29 partiją. Tačiau Rusijos kariuomenės invazija į Ukrainą sugriovė šiuos planus. Dėl sankcijų, kurias Europos Sąjunga įvedė reaguodama į šią agresiją, serbams tapo neįmanoma aptarnauti rusiškus MiG'us.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(4)
(74)

Komentarai (1)