„Keistai dažo savo laivus.“ Ir tai dar ne viskas. Rusija keičia taktiką  (1)

Ukraina baiminasi, kad netrukus ją puls rusų povandeniniai laivai. Priežasčių taip manyti tikrai yra.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Panašu, kad rusų pajėgos pasirinko naują taktiką jūroje. Naktimis Ukrainą pulti gali povandeniniai laivai, teigia Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovas Dmytro Pletenčiukas.

„Priešas, suprasdamas saugomo uosto palikimo riziką, pradėjo naudoti povandeninius laivus. Dabar jūroje yra ir „Projekt 636 Varšavianka“ klasės sparnuotųjų raketų nešėjų“, – pažymėjo Pletenčiukas.

Jis teigia, kad tai būtų ne pirmas kartas, kai Rusija naudoja povandeniniu laivus Ukrainos puolimui. Ukraina dar aiškinasi, ar jie dalyvauja apšaudymuose, kuriuos Ukraina patiria kiekvieną naktį. „Jei tai pasitvirtins, tai atrodys kaip toks taktikos pasirinkimas, toks sprendimas“, – pridūrė Pletenčiukas.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4590 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Pletenčiukas taip pat pakomentavo Rusijos ginkluotųjų pajėgų veiksmus Novorosijske, kuris laikomas paskutiniu saugiu dideliu Juodosios jūros uostu rusų kariniams laivams. Anot Ukrainos karinių jūrų pajėgų atstovo, rusai bando apsaugoti laivus nuo dronų atakų blokuodami patekimą į uostą. „Žinoma, tai dar ne viskas. Jie dar nupiešė povandeninį laivą ant asfalto“, – pastebėjo Pletenčiukas.

Kam povandeninio laivo piešinys ant asfalto? Rusai tikriausiai bando suklaidinti palydovinę žvalgybą. Jei prastos rezoliucijos atvaizdai rodys, kad laivas yra uoste, jo nebus ieškoma kitur. Ukrainiečiai pagalvos, kad pavojaus nėra, o laivas tuo metu juos atakuos. Arba Ukraina apsidžiaugs aptikusi laivą ir pasiųs dronus ar raketas jo atakuoti, nors tai tebus piešinys. Rusai taip švaisto Ukrainos ginkluotę ir žvalgybos resursus.

 

Be to, Rusijos pajėgos ėmė keistai dažyti savo laivus, tikėdamiesi, kad jūrinius dronus įmanoma apgauti kažkokiu ypatingu nauju kamufliažu. Pletenčiukas patikino, kad tai rusams nepadės, nes jūriniams dronams dažų spalva neturi reikšmės. Jie dažniausiai atakuoja naktį naudodami termovizorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(58)
(3)
(55)

Komentarai (1)