„Nepanikuokite“. Ar Ukrainai dar liko „Patriot“ raketų?  ()

Pastaruoju metu atrodo, kad vis daugiau rusų raketų pasiekia savo taikinius. Vakar vokiečių žurnalistas Julianas Röpcke pranešė, kad Ukraina jau beveik nebeturi oro gynybos sistemų „Patriot“ ir „Iris-T“ raketų.



© https://commons.wikimedia.org/wiki/Category:MIM-104_Patriot#/media/File:Patriot_missile_launch_b.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas Ilja Jevlašas, komentuodamas pranešimus, kad Ukrainoje baigėsi „Patriot“ ir IRIS-T raketos, pabrėžė, kad Vakarų partneriai žino Ukrainos poreikius.

„Jie žino, kiek mes turime raketų. Jie žino, kiek daugiau mums jų reikia. Tačiau neturėtumėte panikuoti, nes matote ir šiandienos rezultatus, kaip dirbo mūsų mobiliosios grupės. 16 iš 17 „Shahed“ dronų buvo numušti. Beveik 100 %“, – sakė Jevlašas.

[Iš Lenkijos] „Engwe“ švenčia savo 10-ąjį gimtadienį! Su kuponais mažiausios kainos istorijoje ir el. dviračiai dovanų!
4309 1

Tokie išpardavimai būna tik kartą per dešimtmetį. Ir „Engwe“ kompanija švęsdama savo veiklos jubiliejinį gimtadienį paruošė beprotiškų pasiūlymų.

Išsamiau

Jis pažymėjo, kad balandžio 11-ąją Ukrainos oro gynyba taip pat pasiekė „gana gerą rezultatą“. „Mes numušėme 16 iš 20 Ch-101/Ch-555 raketų. Be to, buvo numušti beveik visi 40 dronų. Ir dvi iš keturių Ch-59 raketų“, – sakė jis.

Pasak Jevlašo, „Kinžal“ raketas gana sunku numušti. „Tai nėra įprastas ginklas. Tai nėra sparnuotosios raketos, kurias sugeba numušti net mūsų mobiliosios grupės. Tai itin sunkus taikinys“, – sakė jis.

 

Tačiau Jevlašas pripažino, kad Ukrainai reikia daugiau „Patriot“ sistemų. „Tai yra vienintelis ginklas, galintis veiksmingai atremti galingą priešo oro ataką. Ir, žinoma, mes labai laukiame, kol mūsų partneriai pristatys šias oro gynybos sistemas“, – sakė Jevlašas.

(36)
(1)
(35)

Komentarai ()