„Padėkite mums ištverti 2024-uosius...“ Pavojaus varpai. Ukrainai gresia pralaimėjimas  ()

Ukrainoje visuomenė pavargo nuo vykstančio karo, o Rusijoje režimas stengiasi išvengti nepopuliarių sprendimų, galinčių sukelti opozicijos formavimąsi.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© ZSU (atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo.php?fbid=771724071807340&set=pb.100069092624537.-2207520000&type=3

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainoje vyksta alinantis karas, o jos ištekliai baigiasi. Prezidentas Volodymyras Zelenskis ir JAV vyriausiasis sąjungininkų pajėgų Europoje vadas generolas Christopheris Cavolis išreiškia baimę dėl galimo pralaimėjimo be karinės pagalbos. Apie tai rašo prancūzų laikraštis „Le Figaro“.

Leidinio teigimu, po nesėkmingos kontrpuolimo operacijos Ukrainos kariai atsitraukė į gynybines pozicijas. Rusijos kariuomenė daro spaudimą, intensyvios kovos vyksta Časiv Jaro miesto rajone, netoli nuo Bachmuto Donbaso vakaruose. Nepaisant to, lemiamas proveržis neįvyko dėl didelių nuostolių ir puolimo sudėtingumo.

[Vokietija] Nerealus pasiūlymas! Tik 123€ už portabilų Android projektorių: iki 4K, WiFi6, BT5.2, 10W garsiakalbiai ir kt. („SkyEcho FreeONE“)
4434 1

Fantastiškai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Sutvarkyti visi mokesčiai

Išsamiau

Prezidentas Zelenskis pabrėžė JAV Kongreso paramos svarbą, baimindamasis, kad bus užblokuota paskutinė pagalbos dalis. Generolas Cavolis taip pat perspėjo apie galimą Ukrainos pralaimėjimą be tolesnės paramos. Jis atkreipė dėmesį į padidėjusį Rusijos artilerijos pajėgų pranašumą ir paragino imtis veiksmų.

„Šios akimirkos rimtumo negalima pervertinti: jei ir toliau nepalaikysime Ukrainos, ji gali pralaimėti. Šiuo metu artilerijos pajėgų santykis yra vienas prieš penkis. Tačiau jis gali padidėti iki vieno prieš dešimt. Tai tik kelių savaičių klausimas“, – perspėjo jis.

 

Leidinys pažymi, kad įvykiai fronte kelia nerimą. Rusijos oro pajėgos vėl suaktyvėjo ir be ukrainiečių oro gynybos gali pradėti valdomų bombų ir raketų smūgius. Ukrainos valdžia siekia sustiprinti oro gynybą, ypač po keleto raketų atakų prieš energetikos infrastruktūrą.

„Ukrainiečiai mums sako: „Padėkite mums ištverti 2024 m., o 2025 m. vėl galėsime pradėti puolimą“, – sako prancūzų pareigūnas, neseniai vedęs derybas su Ukrainos valdžia.

Kad išliktų, Ukraina turi peržiūrėti savo taktiką. JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas ragina atakuoti taktinius taikinius, kurie gali turėti įtakos karo veiksmų eigai. Tačiau Ukrainos operacijos prieš naftos perdirbimo gamyklas neturi įtakos karo eigai, tačiau gali kelti grėsmę energijos rinkai, priduriama leidinyje.

 

Išteklių trūkumas tampa problema. Ukrainos kariuomenei trūksta jėgų, ypač turint omenyje skaitinį priešo pranašumą.

Prancūzų kariuomenės šaltinis mano, kad „laimės tas, kuris pirmas mobilizuosis“. Tačiau abi pusės nelinkusios to daryti. Ukrainoje visuomenė pavargo nuo ilgo karo, o Rusijoje režimas stengiasi išvengti nepopuliarių sprendimų, galinčių sukelti opozicijos formavimąsi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai ()