[ŽT] „12 eurų už vieną šūvį.“ Itin paslaptingas ginklas. Ukraina išbandys pirmoji (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

evaldosia 2024-04-14 13:14
daleiskim nusitaikė ir pataikė į monetos dyžio tašką raketoje,bet reikia tą tašką sekti 2 sekundes kad pradeginti.nuskris raketa bent 400 metrų per tas 2 s .tai yra sunkiausia sekti tą tašką. pramonėje lazeris stovi vietoje,juda ruošinys su stalu, kad pradeginti skylę.taip tiksliau.atstumai maži.o čia atvirkščiai,ir atstumas didelis.
mindaugas.vaitiekūnas 2024-04-14 14:53
Pramonėje naudojami ir atvirkštiniai variantai, t.y. kai ruošinys stovi vietoje, o juda lazeris. Bet ir tai nesistengčiau labai stipriai susieti šių technologijų. CNC staklių atveju nėra taikomasi - ašys dažniausiai yra pozicionuojamos pagal iš anksto užduotą algoritmą. DragonFire atveju vyksta nuolatinis taikymasis į taikinį. Tam reikalui naudojamos greitaeigės kameros, kurių pagalba nuolat kooreguojamas spindulys. CNC staklių atveju lazerio galia sąlyginai maža. Jei tai nėra pramoninis įrenginys, tai tas lazeris ten 5-50W galios. Pramoniniuose stovi galingesni, nuo 80W iki kelių ir daugiau kW. DragonFire veikiausiai turės apie 50kW galios lazerį. Ir šiuo atveju būtent galia apsprendžia kur tas lazeris gali būti įrengtas. DragonFire turi galimybę būti komplektuojamas su galingesniu lazeriu ateityje. Bet iš principo tie ginklai bus stacionarūs arba montuojami į mobilias transpiorto priemones, kurios turi didelius energijos šaltinius, pvz. laivai. Veikimo nuotolis - iki horizonto. Veikimo apribojimai - viskas, kas išsklaido spindulį ar trukdo taikytis, pvz. dūmai, vandens garai. Taikiniai taip pat gali turėti karščiui atsparius skydus. Bet žiūrint iš šiandieninės perspektyvos, toks ginklas tikrai turės pasisekimą, ypač prieš dronus ir kai kurias raketas.
Hmz 2024-04-14 14:56
"bangos ilgis yra apie vieną mikroną, kuris yra nematomas žmogaus akiai ir artimas infraraudonajam šviesos spektrui." Po teisybei, vienas mikronas aka 1000nm yra kaip sykis infraredas. Greičiausiai vertėjas blogai suprato, ką reiškia "near infrared" (infraredas, kurio bangos ilgis artimas regimajam diapazonui).
kestutisz 2024-04-14 21:43
Labai abejoju ar tai pasiteisins, aišku gražus šūkis - LAZERIAI! bet abejotina. Kas labiau tikėtina tai akinti lazeriu, ypač visokius su ala termovizoriais. Jau lazeriniai projektoriai lauko renginiuose puikiai rodo jog nusitaikyti pilnai įmanoma. Siauras spintulys prie sourso - už kilometro jau bus gan platus. Aišku didelis klausimas ką daryti kai ateina daugiau dronų, gali neužtekti laiko visus apibėgt ir apšvitint.
punktyras 2024-04-14 22:03
Šviesos greitis visa nemažas,turėtų spėti apibėgti Jei rimčiau, tai aišku, lazerio spindulio nukreipimo greitis irgi nemenkas, tik monetos dydžio dėmelė bus už kilometro, o būtų smagu ir tolėloai tokią dėmelę sugebėti apšviesti. Tas nuo orų priklausys. Manau, tai būtų labai nebloga priemonė padedanti pažymėti taikinius – į juo sukurtus karštus taškus lengviau taikytis įprastai oro gynybai.
Xdmin 2024-04-15 08:30
Jei per kelias sekundes metale skyle islydo, tai as itariu kad pataikius i raketos optika ten uzteks sekundes dalies, kad viduje koks kontaktas atsilituotu.
Xdmin 2024-04-15 09:55
Vien priezastis kad reikia nebe vieno drono, o burio, jau yra didelis ekonominis pasiekimas. 1 Shahed kaina 20-50k. Dabar i taikini turesi paleisti bent 20 ar daugiau tokiu, kad turetum bent sansa padaryti zalos, tai pagalvok, vieno suvio kaina kaip issauga. Be to, viena drona gali atsivezti kad ir su Sharanu ar Niva, bet kai reikia 20 ir daugiau, tai jau visa kolona transporto gaunasi, daug lengviau ir pastebeti ir sunaikinti tokia. Man tik idomu, jei sitas lazeris stacionarus, kaip ji apsaugoti nuo artilerijos balistiniu sviediniu?
immortallt 2024-04-15 11:16
Na apie kitas lazerines sistemas kiek rašydavo anksčiau, tai nuo artilerijos lygtais irgi turėtų galėti gintis, nes dėl lazerio keičiasi trajektorija
kestutisz 2024-04-15 14:26
"Jei". Dėl to "jei" aš vis dar labiau tikiu Mark Solonin video apie lazeristų scam'ą :) Aš vis dar noriu pamatyt tą lazerį kuris ten kažką išlydo už bent jau šimtų metrų. Su daugybe pastangų ir begale įrangos/energijos yra paykę kažką pasiekti už metrų, gal net dešimčių ir tai kare nelabai gelbsti, tik gal kai kuriais atvejais kaip papildoma įtvirtintų taškų gynybą. Optikos gadinimas, galbūt kokio plono propo ar valdymo plokštumos apgadinimas tikėtina irgi įmanoma, bet viskas atsiremia į tikslumą kas realiom tranšejinio karo sąlygom yra labai sunku ir kiekviena pagauta skeveldra sukels katastrofinius padarinius visam kompleksui. Ką vat realiai galvoju reikės išbandyt paprastą lazerio sukiojimą ala "XY scan", kd padengti tam tikrą plotą ir pažiūrėt kaip jaučiasi dronas skrisdamas į tą plotą, toks gan mobilus diaktas galėtų gautis - iš ala sceninio lazerio ir X Y galvo'ų.
Xdmin 2024-04-15 15:48
Keiciasi trajektorija del fizikiniu savybiu ar pacio sviedinio kompiuteris keicia trajektorija del trikdziu? As isivaizduoju kad rusu naudojami sviediniai is Siaures Korejos realiai tera metalo gabalas su paraku?
punktyras 2024-04-15 17:45
Dėl lazeristų scamo tai abejoju, Markas Semionovičius apie tarybinius/rusiškus lazeristus kalbėjo Dar pagalvojau, kad vietoje IR lazerio geriau tiktų mikrobangų lazeriai (mazeriai) – jais būtų galima toliau pasiekti ir ne taip oro drėgmė, dulkės sugertų spindulio energiją ir dar ryšiui trukdytų. O įkaitintų neblogai.
Hmz 2024-04-15 23:24
Deja, kuo ilgesnė banga, tuo labiau išsisklaido lazerio spindulys.
immortallt 2024-04-16 08:40
Aš supratau, nuo sviedinio deformacijos keičiasi aerodinamika, tai ir nukrypsta
kestutisz 2024-04-16 10:14
Jei į sviedinį galėtum taip lengvai nusitaikyti tai jau ir dabar bent kažką galvotų kaip juos paveikti kinetiškai, o realybėje net pakankamai lėtos FAB su sparneliais (UMPK) - jau kelia didelių, praktiškai neišsprendžiamų problemų. O sviedinys tai dar ir suktis gali, tai kad ten "nutekinsi" kažkokią dalį tai bus vistiek simetriška. Nebent kalba apie gan didele parabole paleidžiamus minosvaidžio sviedinius, tada gal, jau yra radarai kurie gan tiksliai prognozuoja trajektoriją ir ten lyg nesisuka., gal kažką tikria galima padaryt aukščiausiam taške.
HardAxe 2024-04-16 10:19
prasom: https://www.youtube.com/watch?v=xNmbvaUzC8Q nera pirkti aliexpresse, bet surinktas namie paauglio.
immortallt 2024-04-16 11:07
Tikrai tiek nesigilinau, tiesiog pristatymą mačiau vieno iš kuriamų ginklų.
kestutisz 2024-04-16 12:10
Oi, styropyro tai must have žiūrėjimui - lazeriai, aukšta įtampa, mikrobangės ir pannuostabūs projektai. Bet nemačiau ten nieko paneigiančio tą patį Soloniną - vis tos pačios galios, atstumo beigi fokusavimo problemos :) Kad įveikt tarkim lengviausią taikinį - tipinį FPV droną tai jis turi būt sunaikintas jau bent už 50-100 metrų, bo gali su savim neštis kokią MON/Claymore tipo miną kuri pridarys daug žalos ir iš tiek gan toli. O koks didesnis ala shahedas - manau vis dar geperdai be konkurencijos.
HardAxe 2024-04-16 13:54
tai daugumai dronų, spėjų ir valdomų raketų, užtenka elektroniką įkaitinti iki kokių 300C ir jie keps. Arba sudeginti servo varikliuką, ailerono valdymo traukę, propelerį, batareikos celę. Jeigu yra kamera, tai iškepti kameros matricą. Šitas naudojo 2kw lazerį, kariuomenė naudoja 2-300kw https://en.wikipedia.org/wiki/Laser_weapon p.s. gal kas matėt įperkamą/padaromą projektą, kuris šaudytų lazeriu duotoj erdvėj viską kas juda? Sakykim kokioj 10 laipsnių matymo erdvėj iki 4 metrų atstumu keptų visokius uodus ir muses. Taip norėčiau tokį pakabinti palubėj
kestutisz 2024-04-16 19:32
Tai čia trbt į abu klausimus yra šita klasika - https://hackaday.com/2021/03/08/laser-z ... -mosquito/ tik data kažkokia neteisinga, tikrai seniau girdėda, ir iš kokių blueray lupo lazerius ar kažką. Jau vien pasukimo tikslumo problema nejuokinga, o kur dar išskirti objektą nuo išorinio pasaulio. Dabar jau gal vizuliai nebebūtina, galima radarais pasinaudoti, net keliolika-keliasdešimt metrų atseit gali kažką detektuot su ten 24,40,60 ghz eilės radarais kurie kartais mažesni už tipinį arduino.