Nauji vėjai Rusijoje. Jie labai palankūs Ukrainai. Kas vyksta  ()

2024-ieji Kremliui yra nesėkmingi metai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Potvynis Orske pirmą kartą užfiksavo naujo socialinio susitarimo Rusijoje kontūrus, savo „Facebook“ paskyroje rašo ukrainiečių žurnalistas Vadymas Denysenko.

Ir šis susitarimas teikia daug vilčių Ukrainai, teigia žurnalistas.

Kaip rašo V. Denysenko, iki 2022 m. socialinis susitarimas Rusijoje buvo sutrumpintas iki formulės: „Mes jums teikiame normalią gerovę, o jūs netrukdote mums vogti ir žaisti geopolitiką.“ Pastaruosius dvejus metus rusams buvo siūloma kitokia sutartis: „Jūs gyvensite blogiau nei anksčiau, bet mes jums suteiksime didybę, o jūs nesikišite į mūsų reikalus.“ Užtvankos griūtis Orske staiga padarė (tiksliau, išdėstė tai, kas buvo slepiama) savo pataisas: „Jūs gyvensite blogiau nei anksčiau, bet mes jums suteiksime didybę, o jūs nesikišite į mūsų reikalus. Bet jei mums kas nors nepasiseks, kalti būsit jūs, ir už viską mokėsit būtent jūs.“

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5395 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

Naujoji formulė taikoma ne tik Orskui, kur žmonės atsisakė evakuotis dėl marodierių, teigia žurnalistas,  ji taikoma ir Kurganui, kur žmonėms buvo liepta apsirūpinti mėnesio (!) vandens atsargomis, Belgorodui, kur ūkininkams buvo įsakyta apsirūpinti radioelektroninės kovos sistemomis ir pan. Tiesą sakant, staiga rusai atsidūrė tokioje situacijoje, kai valdžia meluoja ne dėl naudos, o dėl bejėgiškumo. Tai vienas iš pagrindinių valdžios desakralizacijos punktų. Tiesa, problema ta, kad Orenburgas ir Kurganas yra toli. O Maskvos gyventojams jų problemos nerūpi. Nors nereikėtų visų šių dalykų nuvertinti. Juk viskas, ką matome, yra klasikinis labai didelės neteisybės, palietusios dideles žmonių mases, pavyzdys.

 

Kartu dabartinė situacija rodo informacinio karo pajėgumų spragas Rusijos teritorijoje. V. Denysenko ne kartą rašė, kad 2024-ieji Kremliui yra mažųjų juodųjų gulbių metai. Tačiau šios gulbės išliks mažos, atsižvelgiant į tai, kad Ukrainos informaciniai pajėgumai, deja, yra riboti, Rusijos opozicija išgyvena žanro krizę ir akivaizdžiai nepatenka į Rusijos darbotvarkę, o kolektyviniai Vakarai (pirmiausia JAV) de facto atsisakė vykdyti informacinį karą Rusijos teritorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(73)
(1)
(72)

Komentarai ()

Susijusios žymos: