„9 iš 10 du kartus pagalvos.“ Rusija pakraupusi. Dabar viskas kitaip  (1)

„Girnos mala lėtai, bet skaudžiai.“



© Alexander Kovalev (Free to use) | https://www.pexels.com/photo/grayscale-photography-of-stop-signage-under-sky-1585711/

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

ES įvedė baudžiamąjį persekiojimą už sankcijų pažeidimą ar vengimą – dabar Rusijai bus dar sunkiau išgyventi izoliacijoje. Visi veiksmai, siekiant padėti apeiti ES draudimą keliauti, prekiauti prekėmis, kurioms taikomos sankcijos, arba užsiimti draudžiama finansine veikla, nuo šiol ES bus laikomi baudžiamuoju nusikaltimu.

Be to, baudžiamoji atsakomybė grės ir už kurstymą ar bendrininkavimą darant šiuos nusikaltimus. Tai pranešė naujienų agentūros, remdamosi ES Tarybos svetainėje paskelbtu dokumentu.

Nuo šiol už bandymą apeiti sankcijas bus baudžiama laisvės atėmimu. Be to, už sankcijų pažeidimą dabar gali būti skiriamos papildomos baudos.

[Vokietija!] Tik 29€ už kampinį šlifuoklį. Būtinas daiktas meistraujantiems. Ribotas kiekis
4991 1

Puiki kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Gera kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Nuo šiol 9 iš 10 du kartus pagalvos, ar turėtų padėti Rusijai apeiti sankcijas.

Baudžiamasis persekiojimas visiškai nesustabdys sankcijų vengimo, tačiau smarkiai padidins šio proceso tarpininkavimo paslaugų kainą. O tai reiškia papildomus komisinius ir kaštus, už kuriuos Rusijai teks mokėti kur kas daugiau. Dėl to rusiškos prekės gamintojams atneš dar mažiau pelno, o užsienio prekės per įvairius „lygiagrečiuosius importus“ brangiems rusams bus dar brangesnės.

 

Pora parodomųjų procesų, net ir su trumpais terminais, greitai lems naujas pogrindinių brokerių paslaugų kainas, rašo Rusijos ekonomikos analitikas Anatolijus Nesmijanas.

„Sistemiškumas yra pagrindinis sankcijų veiksmingumo veiksnys. Girnos mala lėtai, bet skaudžiai. Rusijos vadovybė gali pateikti kažkokį vieną konkretų pavyzdį ir bandyti nupiešti bendrą vaizdą su teze „sankcijos mums tik naudingos“. Tokiose situacijose reikia žiūrėti į visą sistemą kaip į visumą. Sisteminės sankcijos yra kažkas panašaus į neniutonišką skystį (na, arba smėlį – tai aiškiau), kurio klampumas kinta priklausomai nuo poveikio. Kol eini paviršiumi, jis lyg ir kietas, bet anksčiau ar vėliau pavargsti ir sustoji, o kai po kojomis nėra atramos, tu nugrimzti.

 

Dėka atsargų ir didelių komisinių kurį laiką galima bus išsilaikyti. Tačiau anksčiau ar vėliau atsargos baigsis, importuota įranga ir technologijos išnaudos savo išteklius, o palūkanos ir komisiniai suvalgys visas pajamas. Ir tada panardinimas į šią klampią medžiagą taps negrįžtamas“, – pabrėžė ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(123)
(0)
(123)

Komentarai (1)