[ŽT] „Minus 6000 per savaitę.“ Žaibiškai praranda karius. Baisiau nei Afganistane...

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

donatasv 2024-04-16 00:36
Mano statymas kokius 2milijonus putkinas drąsiai gali aukot. Apvalys kaimus nu gezų alkoholikų + iš įkalinimo įstaigų. Jei vertint pagal 2 pasaulinio skalę visus 30 lemų. Bet čia būtų neadekvatu, nes ruskyno niekas nepuola, į jų teritoriją niekas nesiveržia.
immortallt 2024-04-16 08:45
Tik skaičiuoti reikia, kad ne tik mestus į karą prarandi, bet ir vis daugiau kvalifikuotų bėgančių vyrų iš šalies, kurie neturi jokio noro žūti putlerio kare.
cave_dweller 2024-04-16 09:22
Jau dabar Rusijoje jaučiamas darbo jėgos trūkumas visose sferose. Ypač tokiose šiuo metu jiems neprioritetinėse srityse kaip komunalinių šiukšlių išvežimas, komunalinių gedimų ir infrastruktūros tvarkymo/remonto, aplinkos tvarkymo. To geras indikatorius, padidėjęs video kiekis su verkšlenančiais rusais apie nevalytas slidžias gatves, neveikiančiomis šildymo sistemomis, neišvestomis šiukšlėmis, nesutvarkyta aplinka ir t.t. Trūksta rankų ir įvairios paskirties pastatų inžinerinės priežiūros srityje. Gaisrai sandėliuose ir prekybos centruose to pasekmė. Aplamai didelis kiekis darbingo amžiaus žmonių, kurie žuvo, buvo suluošinti ar vengdami mobilizacijos išvyko, skaudžiai atsiliepia ir dar skaudžiau atsilieps Rusijos darbo rinkai ir visam socialinės priežiūros modeliui. Čia kaip uždelsto veikimo bomba, kurios poveikio pasekmės Rusijai tik pradeda ryškėti ir tik stiprės. Jau nekalbu apie technologinį nusidėvėjimą, atsilikimą ir protų nutekėjimą. Klausimas ar Rusija savarankiškai bus pajėgi tai atstatyti. Bet čia net neabejoju, kad eilini karta už pigias žaliavas ir resursus pagalbos ranka išties Europa ir Kinija.
donatasv 2024-04-16 10:09
Jau daugiau nei 10 metų visa infrastruktūra, soc paslaugos ir t.t. yra apleistos rusijoje. Tai žinojo ir keikė patys rusai prieš karą, karo metu ir keiks po karo. Regionams pinigų kranelis buvo užsuktas iki minimumo, negana to nors ir gaudavo minimumą bet vietinė valdžia to pačio minimumo didelę dalį pavokdavo. Dar gerokai prieš karą rusų blogeriai pradėjo viešinti koncertus, šventes oho už padarytus darbos, kur vietinė valdžia renkdavo prie šiukšlių konteinerių pastatymo, nugrinderiuoto kelio ir visų kitų smulkių niekučių kuriuos padarydavo dėl akių, o parodydavo visa tai kaip didžiausią pasiekimą. Griūva rusijoje viskas, kas neneša pelno jau seniai ir dar ilgai grius, per ilgą laiką rusai priprato gyvent šiukšlyne, šikt krūmuose ar dėžutėje su širdele ir visa tai didelio poveikio jiems nedaro. Svarbu šildymas būtų, paėst šlapenkės, samagono ir semkių. Kai nepriteklių pradės jaust maskva, piteris va tada bus galima pradėt kalbėt apie rusijos žlugimą.
Gintarinis 2024-04-16 10:36
Man atrodo, kad iš visų karui reikalingų resursų mėsa yra paskutinis, kuris baigsis.
HardAxe 2024-04-16 10:38
niekas ten negriūna, business as usual. Kada kitaip buvo?
cave_dweller 2024-04-16 14:10
Maskvoje ir Sankt Peterburge šią žiemą netrūko visokio plauko komunalinių avarijų ir jos buvo vangiai tvarkomos, ko net pasak rusų anksčiau tokiais mastais nebuvo (apie regionus jau nekalbu). Jau plika akimi matosi, kad sunkiai sekas palaikyti sistemas darbiniame stovyje, visa tai remiasi į žmogiškuosius resursus, kurie priešingai nei kai kurie mano nėra neišsemiami (ypač gebančių dirbti vidutinės ir aukštesnės kvalifikacijos reikalaujančius darbus).