Šluoja viską ką turi rusai. Fronte pasirodė naujausias Ukrainos ginklas (Video)  ()

Ukrainos Saugumo Tarnyba parodė, kaip jos automatiškai nusitaikantys dronai naikina rusų oro gynybos sistemas.



© Ekrano nuotrauka

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos Saugumo Tarnyba dabar turi dronų, kurie ne tik skrenda toliau, bet dar ir atpažįsta savo taikinius. Šiais dronais ukrainiečiai jau naikina rusų oro gynybos sistemas, tokias kaip BUK„ Strela-10“ ir TOR. Jiems vis tiek turi padėti žvalgybiniai dronai, tokie kaip „Shark“, bet tokie labiau automatizuoti dronai skrenda toliau, yra tikslūs ir labiau atsparūs elektroninėms karybos sistemoms.

Reikia pabrėžti, kad šiame vaizdo įraše matomos rusų oro gynybos sistemos nesugebėjo aptikti ukrainiečių dronų – nei kovinių, nei žvalgybinių – ir nuo jų apsiginti:

Kodėl automatinis nukreipimas į taikinį svarbus? Kai dronas veikia didesniu atstumu nuo operatoriaus, įvairūs trukdžiai yra labiau tikėtini. Tikėtinas ir vėlavimas, todėl dronas gali ne taip aštriai reaguoti į piloto komandas. Be to, rusai turi platų elektroninės karybos sistemų arsenalą – tokie ginklai gali nukirpti ryšį tarp drono ir piloto. Automatinis nukreipimas į taikinį tiesiog suteikia patikimumo ir tikslumo tokioms atakoms.

[Kuponas+EU!] Tik 189€ už puikias lazerines graviravimo stakles. Pasaulinio lygio gamintojas ir apžvalgininkų pagyros. Ribotas kiekis (Video, „Swiitol E6 Pro“)
2805 2

Ypatingai gera kaina

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Puikios savybės, garsus gamintojas, giriamas apžvalgininkų

Išsamiau

Dronas siunčiamas į tam tikrą teritoriją, kur kiti dronai jau rado taikinių. Dronui skrendant ore patvirtinami taikiniai ir tuomet jam leidžiama link jų nerti. Šio nėrimo metu dronas pats koreguoja savo trajektoriją taip, kad prisitaikytų prie taikinio judėjimo, vėjo ir kitų aplinkybių. Ryšys su pilotu ir navigacija tam nėra reikalingi, todėl dronas yra visiškai atsparus elektroninei karybai.

 

Beje, ukrainiečiai neslepia, kad įkvėpimo šiems dronams sėmėsi iš rusų. Rusų dronai „Lancet“ ukrainiečiams sukėlė didelių nuostolių, nes skrenda 40 km ir labai tiksliai kala į ukrainiečių tankus, savaeiges haubicas ir kitus ginklus. 2024-ųjų vasarį Ukrainos skaitmeninės transformacijos ministras Michailo Fiodorovas atskleidė, kad Ukraina jau bando savo „Lancet“ versiją. Tuomet jis sakė, kad netrukus šie dronai bus išbandyti tikro mūšio sąlygomis. Jau tada Fiodorovas sakė, kad ukrainiečių dronai paskutinėmis skrydžio stadijomis išlaikys kursą į taikinį net be tiesioginio ryšio su operatoriumi. Tai dabar ir matome.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(112)
(3)
(109)

Komentarai ()