Įprastos raketos žlugo. Galimas branduolinis eskalavimas  ()

Žurnalistų teigimu, pusė Irano į Izraelį paleistų balistinių raketų arba nepasiekė savo tikslo, arba iš viso nepakilo.



© Fars Media Corporation (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Two_IRGC_AF_Missiles.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-16 Įprastos raketos žlugo. Galimas branduolinis eskalavimas  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iranas nesugebėjo rimtai pakenkti Izraeliui įprastiniais ginklais dėl savo technologinio atsilikimo. Todėl Teheranas padės griebtis branduolinio eskalavimo. Apie tai rašo „Wall Street Journal“.

Kaip žurnalistams sakė amerikiečių pareigūnai, pusė Irano į Izraelį paleistų balistinių raketų arba nepasiekė tikslo, arba iš viso nepakilo. Be to, Izraelio priešlėktuvinė gynyba parodė savo pranašumą. Teheranas paleido daugiau nei 170 sprogmenų prikrautų bepiločių orlaivių, apie 120 balistinių raketų ir apie 30 sparnuotųjų raketų. Žala galėjo būti katastrofiška, bet beveik viskas buvo numušta.

Išskirtinis pasiūlymas elektronikos mėgėjams, auto diagnostikai ir meistrams - bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje skaitmeninis osciloskopas + signalo generatorius (Video, „Hantek DSO2D15“)
5212 5

Bent 10 kartų pigiau nei Lietuvoje!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Greitas ir saugus pristatymas

Super funkcionalumas

Išsamiau

Pasak Artimųjų Rytų instituto vyresniojo mokslo darbuotojo Briano Katulio, Iranas daug investavo į teroristines grupuotes, kurios susilpnino Artimųjų Rytų valstybės potencialą.

„Tačiau jie dar turi daug potencialo sėti baimę ir kelti didelę riziką regionui“, – sakė Katulis.

Kaip sakė Tarptautinės krizių grupės Irano projekto direktorius Ali Waezas, Irano įprastinio karinio potencialo silpnumas gali kelti eskalavimo riziką. Anot jo, „Hezbollah“, „Hamas“ atakos, taip pat tiesioginiai Irano smūgiai Izraeliui nepasiteisino. Todėl Teherano pareigūnai gali linkti prie „branduolinės galimybės“.

 

„Jei jie padarys išvadą, kad jų įprastinių atgrasymo priemonių nepakanka, jie tikriausiai supras, kad vienintelė jiems palikta galimybė yra didžiausia atgrasymo priemonė – branduolinis ginklas“, – sakė Ali Waezas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(16)
(32)
(-16)

Komentarai ()