„Nepaisant gigantiško pranašumo.“ Griaunami Rusijos planai. Kas nutiko prie Bachmuto (Video)  ()

Rusai sutelkia jėgas proveržiui į vakarus nuo Bachmuto.


Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje
© General Staff of the Armed Forces of Ukraine (Atvira licencija) | https://www.facebook.com/photo/?fbid=774747251505022&set=pb.100069092624537.-2207520000

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nepaisant „rusų pranašumo skaičiumi“, Ukrainos gynėjai griauna Rusijos planus, sakė gynybos ministras R. Umerovas.

Rusai telkia pajėgas proveržiui į vakarus nuo Bachmuto, balandžio 14 d. pareiškė gynybos ministras Rustemas Umerovas, apsilankęs karių padaliniuose fronto linijoje.

[Vokietija] Tik 90€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Paskutiniai vienetai (Video, „Liectroux HCR-09“)
2937 2

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

Daugelis Ukrainos ir Vakarų ekspertų įvertino rimtą grėsmę karių proveržiui Ukrainos fronte, visų pirma dėl personalo trūkumo Ukrainos gynybos pajėgose ir Vakarų ginkluotės tiekimo.

R. Umerovas socialiniame tinkle „Facebook“ taip pat rašė, kad „lankėsi koviniuose padaliniuose Rytų fronto kryptimi. „Situacija įtempta. Priešas [Rusijos pajėgos] bando įsiveržti į gynybos pajėgų pozicijas, sutelkdamas dėmesį į vakarus nuo Bachmuto.“

 

Tačiau jis sakė, kad Ukrainos gynybos pajėgos veiksmingai žlugdo „šiuos planus“.

„Nepaisant kiekybinio priešo pranašumo, dėl gynėjų drąsos, treniruočių ir profesionalumo mes efektyviai sujaukiame šiuos planus.“

R. Umerovas pranešė, kad lankydamas Ukrainos karius fronte, jis taip pat apdovanojo kariškius, pasižymėjusius sunkiose kovose su priešu, valstybiniais ir ministrų apdovanojimais.

Vyriausiasis ginkluotųjų pajėgų vadas Oleksandras Syrskis balandžio 13 d. pareiškė, kad padėtis fronto linijoje pastarosiomis dienomis labai pablogėjo.

 

O. Syrskio teigimu, Rusijos pajėgos gerokai suaktyvino puolimo veiksmus Lymano ir Bachmuto kryptimis. Pokrovsko kryptimi rusai bando prasiveržti per gynybą su dešimtimis tankų ir pėstininkų kovos mašinų.

Jis taip pat sakė, kad Rusija sutelkia savo jėgas, kad pralaužtų gynybą į vakarus nuo Bachmuto ir užgrobtų Časiv Jaro kaimą.

Balandžio 14 d. prezidentas Volodymyras Zelenskis sakė, kad padėtis fronte, ypač Donecko sektoriuje, pastaruoju metu pablogėjo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(22)
(1)
(21)

Komentarai ()

Susijusios žymos: