Šimtai „SkyRanger“ į Ukrainą. Galingas pastiprinimas iš Kanados. Lietuva nelieka nuošalyje (Video)  ()

Ukraina vasarą iš Kanados gaus 450 nepilotuojamų „SkyRanger“ orlaivių.


„SkyRanger R70“
„SkyRanger R70“
© Stop kadras | https://www.youtube.com/watch?v=x2WcMG3h6DE&t=34s

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią vasarą Kanada į Ukrainą išsiųs 450 daugiafunkcių nepilotuojamų aviacijos sistemų „SkyRanger R70“, o Lietuva FPV dronams skirs 3 mln. eurų, informuoja Ukrainos gynybos ministerija.

2024 m. vasarį Kanados gynybos ministras Billas Blairas paskelbė, kad Kanada pristatys Kyjivui 800 tokių orlaivių. Šalis tai finansuos iš anksčiau skirtos 500 milijonų JAV dolerių karinės pagalbos.

„SkyRanger R70“ yra daugkartinė nepilotuojama oro sistema, kurią sukūrė JAV kompanija „Teledyne FLIR“. Tai daugiarotoriniai nepilotuojami orlaiviai, galintys vertikaliai kilti ir leistis bei atlikti žvalgybos ir logistikos užduotis.

Dronai aprūpinti autonomine navigacijos sistema, leidžiančia juos valdyti rankiniu arba autonominiu būdu, nepasikliaujant palydoviniais signalais.

[Vokietija!] Tik 29€ už kampinį šlifuoklį. Būtinas daiktas meistraujantiems. Ribotas kiekis
5000 1

Puiki kaina!

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Gera kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Gamintojas teigia, kad sistemos borto kompiuteris gali automatiškai aptikti taikinius iki 5 km atstumu ir vienu metu atpažinti iki 10 judančių objektų.

„SkyRanger R70“ turi korpusą, pagamintą iš anglies pluošto ir magnio. Jis gali veikti iki 4500 metrų virš jūros lygio aukštyje ir atlaikyti nuolatinį 65 km/h vėją bei iki 90 km/h gūsius.

Dronas gali gabenti iki 3,5 kg naudingus krovinius, todėl jų platforma gali būti naudojama ne tik žvalgybai, bet ir kaip krovinio pristatymo priemonė ar amunicijai numesti.

Be to, ministerija patvirtino, kad Nyderlandai ir Vokietija kartu pirks žvalgybinius dronus RQ-35 „Heidrun“ už 200 mln. eurų.

Danijos kompanija „Sky-Watch“ gamina dronus RQ-35 „Heidrun“, skirtus žvalgybai ir taikinių aptikimui nedideliame aukštyje. Tai mažas dronas, kurį galima paleisti iš rankos. Jis renka duomenis ir transliuoja vaizdo įrašus iki 30 km atstumu, o naujos 2D/3D kartografavimo medžiagos generavimas siekia iki 25 kilometrų.

 

Be to, Vokietija į Ukrainą išsiųs žvalgybinius UAV VECTOR 211, po balandžio 14 d. posėdžio informavo Dronų koalicijos valdymo grupė.

„Situacija fronto linijose keičiasi kasdien, o priešas ir toliau taikosi į civilinius objektus, ypač į energetikos infrastruktūrą. Mums reikia įrankių asimetrinei reakcijai. Sprendimų aptarimui skirtas laikas baigiasi; mums to reikia dabar“, – kreipdamasi į susitikimo dalyvius sakė Ukrainos gynybos viceministrė Katerina Černogorenko.

 

Bepiločių orlaivių koalicijos nutarimai buvo oficialiai pradėti vykdyti Ukrainos gynybos kontaktų grupės rėmuose. Jai vadovauja Jungtinė Karalystė ir Latvija, jai priklauso Danija, Estija, Lietuva, Kanada, Nyderlandai, Vokietija ir Švedija. Koalicija siekiama padidinti bepiločių orlaivių gamybą, siekiant pristatyti į Ukrainą milijoną dronų.

Anksčiau Kanada pranešė, kad aprūpins Ukraina pažangia naktinio matymo įranga ir skirs beveik 30 mln. dolerių Čekijos vadovaujamai iniciatyvai tiekti Ukrainai artilerijos sviedinius. Maždaug 5,5 milijono dolerių vertės įrenginiai bus įsigyti iš Kanados bendrovės „Twenty20 Insight Inc.“

Čekijos vadovaujama iniciatyva siekiama Ukrainai pristatyti apie 800 000 artilerijos šaudmenų, tenkinant vieną iš svarbiausių šalies gynybos reikalavimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(0)
(44)

Komentarai ()