244 iš 344. Įspūdinga žinia iš gynybos ministerijos. Tai neeilinis Ukrainos pasiekimas  ()

Ukraina perėjo prie dviejų pakopų sistemos, suderintos su NATO principais.


Rustemas Umerovas
Rustemas Umerovas
© U.S. Secretary of Defense, CC BY 2.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Defense_Minister_of_Ukraine_Rustem_Umerov_address_the_15th_meeting_of_the_Ukraine_Defense_Contact_Group_at_Ramstein_Air_B

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos gynybos ministras R. Umerovas sako, kad jo ministerija per pastaruosius 6 mėnesius patvirtino 344 naujas gautas ginkluotųjų pajėgų sistemas ir karinę įrangą, iš kurių 244 buvo pagamintos šalies viduje.

Praėjusį rugsėjį, atsistatydinus Oleksijui Reznikovui, kai žiniasklaidoje kilo daugybė skandalų dėl kariuomenės pirkimų, buvęs Valstybės turto fondo vadovas Rustemas Umerovas pradėjo eiti Ukrainos gynybos ministro pareigas. Po šešių darbo mėnesių R. Umerovas pranešime pabrėžia pradinius savo komandos pasiekimus.

R. Umerovas išsamiai išdėstė ministerijos pastangas supaprastinti naujos įrangos patvirtinimo procesą, sutrumpinant operatyvinio patikrinimo laiką nuo kelių mėnesių iki vos 20 dienų. Ši pagreitinta tvarka leido Ukrainos kariuomenei greičiau panaudoti pagrindinius pajėgumus fronte.

[Vokietija!] Už mažiausias kainas puikios kokybės „KKmoon“ lazeriniai nivelyrai: 16 linijų, 2 baterijos, pulteliai ir net APP - fantastiški daiktai remonto ir statybų darbams
2122 1

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gausios pakuotės - papildomi priedai, laikikliai, stovai + 2 baterijos!

16 linijų, žalios spalvos 532nm lazeriai

Valdomi su mygtukais, pulteliu ir APP

Išsamiau

Rustemas Umerovas pabrėžė, kad 47 iš naujai patvirtintų sistemų buvo nepilotuojami orlaiviai, o 31 – elektroninio karo (EW) platforma. Jis pabrėžė šių naujų technologijų svarbą dabartiniame konflikte ir pažymėjo, kad „šiuolaikinis karas neįsivaizduojamas be bepiločių orlaivių ir elektroninės kovos“.

Gynybos ministras taip pat akcentavo ministerijos darbą kuriant tarptautines gynybos koalicijas per Ramšteino kontaktinės grupės formatą. Su šalimis partnerėmis buvo sudarytos aštuonios atskiros, į pajėgumus orientuotos koalicijos, leidžiančios Ukrainai užsitikrinti didesnį ypatingos svarbos ginkluotės, pavyzdžiui, artilerijos šaudmenų, oro gynybos raketų ir nepilotuojamų aviacijos sistemų, tiekimą.

Siekdama toliau stiprinti novatoriškus Ukrainos gynybos pajėgumus, Gynybos ministerija suvienijo daugiau nei 500 Ukrainos kūrėjų į „novatorių bendruomenę“. Šia iniciatyva siekiama paspartinti naujų Ukrainos ginkluotųjų pajėgų gynybos sprendimų įgyvendinimą.

 

Ukrainos gynybos ministras R. Umerovas tvirtina, kad Gynybos ministerija per pastarąsias 200 dienų visiškai atnaujino savo viešųjų pirkimų architektūrą ir perėjo prie dviejų pakopų sistemos, suderintos su NATO principais. Jis teigia, kad ši reforma gerokai sumažino korupcijos riziką, kuri susikaupė per dešimtmečius dėl anksčiau buvusio koncentruoto pirkimų proceso.

R. Umerovas taip pat pabrėžia specializuotų viešųjų pirkimų agentūrų steigimą, kurios atitinkamai tvarko logistiką ir ginkluotę, didindamos skaidrumą ir efektyvumą. Ministras teigia, kad šie pokyčiai buvo sėkmingi, pažymėdamas, kad buvo sutaupytos viešųjų pirkimų išlaidos, o tai naudinga Ukrainos gynybos pajėgumams mūšio lauke.

 

Savo pranešime R. Umerovas teigia, kad visų gynybos iniciatyvų esmė yra Ukrainos karių įgalinimas ir orumo puoselėjimas, sutelkiant dėmesį į jų poreikių tenkinimą ir problemų sprendimą. Jis pabrėžia, kad ministerijoje įsteigtas Sveikatos apsaugos departamentas, kuris dabar visiškai integruoja NATO principus į karo mediciną, kad būtų žymiai pagerinta karių gyvybės ir sveikatos apsauga.

Ministras atkreipia dėmesį į įstatymo projektą 10313, kuris palengvina sužeistųjų karių medicininio gydymo galimybes, įskaitant ilgalaikės priežiūros užsienyje galimybes ir garantuojamas kompensacijas sveikimo metu. Be to, R. Umerovas mini įsakymą, skirtą sumažinti administracinę naštą karo medikams, supaprastinant prarastų medicininių rinkinių pakeitimą, taip tiesiogiai išgelbėjant gyvybes ir tausojant sveikatą fronto linijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(0)
(34)

Komentarai ()

Susijusios žymos: