„Ukraina F-16 negaus.“ Neįtikėtinas posūkis kare. Ką pareiškė sąjungininkas  ()

„Rzeczpospolita“ teigimu, priešingai nei skelbia žiniasklaida, Graikija Ukrainai savo F-16 neduos.


Graikijos Mirage 2000
Graikijos Mirage 2000
© nikola048, CC BY 3.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Mirage_2000_%28Greece%29_2009_-_panoramio_-_nikola048.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šių metų kovo pabaigoje pasirodė informacija apie preliminarius planus atšaukti kai kuriuos senesnius naikintuvus iš tarnybos Graikijos oro pajėgose – įskaitant F-16 ir „Mirage 2000“.

Vietos žiniasklaida siūlė, kad F-16 galėtų būti atiduoti arba parduoti Ukrainai, tačiau Graikijos ministras pirmininkas Kyriakos Mitsotakis aiškiai nutraukė tokias spėliones.

„Visų pirma noriu patikslinti, kad mes nesame pasiruošę perduoti Ukrainai lėktuvų F-16. Tokia informacija pasirodė žiniasklaidoje, tačiau tai nėra tiesa. Tačiau noriu pabrėžti, kad mes rėmėme ir remsime Ukrainą. Priėmėme tokį sprendimą pačioje invazijos pradžioje, Graikija yra šalis, kuri ne tik gerbia, bet ir gina tarptautinės tvarkos principus“, – interviu „Rzeczpospolita“ sakė Kyriakos Mitsotakis.

[Vokietija!] Tik 34€ ištraukiama sodo žarnos ritė su reguliuojamu 7 funkcijų purkštuvo antgaliu. Paskutiniai vienetai
4338 5

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gera kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

Graikija turi 34 naikintuvus F-16, kuriuos gavo 1989–1990 m. Tai daugiausia F-16C, bet taip pat keli F-16D. Dešimtojo dešimtmečio antroje pusėje orlaiviai buvo modernizuoti, todėl jų tarnavimo laikas pailgėjo nuo 4000 iki 8000 skrydžio valandų.

 

Mitsotakis pareiškė, kad F-16 naikintuvų perkėlimas nebūtų įmanomas nepažeidžiant Graikijos gynybos pajėgumų. Tai svarbu, nes, jo nuomone, graikai taip pat gyvena „sudėtingoje pasaulio vietoje“. Tie patys argumentai buvo skelbti ir spėliojant apie graikiškų S-300 sistemų perdavimą Ukrainai.

Tuo pat metu Mitsotakis patikino, kad jo šalis ir toliau rems Ukrainą ir siųs kitą pagalbą į frontą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(28)
(-18)

Komentarai ()