„Shahed“ burzgia vienodai.“ Zelenskis nesutvardo įtūžio. Kas nutiko  ()

Kai Iranas Izraelio link paleido visą spiečių „Shahed“ dronų, JAV ir Jungtinės Karalystės naikintuvai padėjo nuo jų apsiginti. Dauguma tų dronų net nepasiekė Izraelio teritorijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-04-17 „Shahed“ burzgia vienodai.“ Zelenskis nesutvardo įtūžio. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis klausia, kodėl Vakarų sąjungininkai gali greitai apginti Izraelio dangų nuo Irano raketų ir dronų, bet negali suteikti to paties apsaugos lygio Ukrainai. „Europos dangus jau seniai galėjo gauti tokio pat lygio apsaugą, jei Ukraina būtų gavusi panašią visišką savo partnerių paramą perimant bepiločius orus ir raketas“, – sakė Zelenskis.

JAV, Jungtinės Karalystės, Prancūzijos ir Jordanijos atsakas į Irano ataką, numušant apie 300 dronų ir raketų, parodė, kaip veikia efektyvi oro gynyba. Bet ji veikia tik Izraelyje, ne Ukrainoje, ne Europoje. Zelenskis tvirtina: „Izraelis nėra NATO narys, todėl tokių veiksmų kaip 5 straipsnio įjungimas net nereikėjo. Į karą niekas nebuvo įtrauktas. Jie tiesiog prisidėjo prie žmonių gyvybių apsaugos“.

[Vokietija] Fantastiški suktukai-grąžtai tik 30€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 23+1 padėtys ir kt.
5762 5

Nuostabai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Du skirtingi modeliai

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Taip Zelenskis įvertino dažniausiai NATO pateikiamą pasiteisinimą, kad jei NATO uždarytų dangų virš Ukrainos, anksčiau ar vėliau būtų aktyvuotas 5-asis straipsnis, nes Rusija atakuotų NATO naikintuvus ar karius.

„Jie neleido įsigalėti terorui. Ir jie dirba – su daugeliu kitų – siekdami užkirsti kelią tolesnei eskalacijai“, – sakė Zelenskis, girdamas Izraelio apsaugą. Tačiau tada jis priminė – „Shahed“ burzgia vienodai“, nesvarbu ar jie skraido Artimuosiuose Rytuose ar Ukrainoje. Ir balistinės raketos „daužo visur vienodai, jei yra nenumušamos“. Jis pabrėžė, kad teroras „turi pralaimėti visur ir visiškai, o ne kažkur daugiau, kažkur mažiau“.

 

Prezidentas padėkojo partneriams, teikiantiems oro gynybos paramą Ukrainai, bet pažymėjo: „Dabar matome, kaip vienybė gali iš tikrųjų veikti 100% ir kaip galima perimti beveik 100 % „Shahed“ dronų, raketų. Mes tai aptarsime su savo partneriais“, – Zelenskį cituoja „Politico“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(92)
(8)
(84)

Komentarai ()

Susijusios žymos: