„Sulaikys Rusijos ataką, kol atvyks pastiprinimas.“ 3000–5000 NATO karių. Grėsmė Lietuvai, Latvijai ir Estijai  (1)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali griebtis provokacijų Baltijos šalyse, kad išbandytų NATO šalių vienybę ir atitrauktų Aljansą nuo karo Ukrainoje.


Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr.
© Kremlin.ru (CC BY 4.0) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Vladimir_Putin_at_the_site_Donguzskij_%282015-09-19%29_13.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai rašo „Financial Times“.

Pasak žurnalistų, saugumą NATO priešakinėse valstybėse dabar lemia įvykiai Ukrainoje.

Straipsnyje teigiama, kad Vakaruose sklando gandai, kad artimiausią dešimtmetį Rusijos Federacija gali pulti Aljansą. Spėjama, kad Putinas gali išbandyti NATO vienybę rengdamas provokacijas Lietuvoje, Latvijoje ar Estijoje.

Kaip sakė buvęs Latvijos Užsienio žvalgybos tarnybos vadovas Janis Kažocinšas, Kremlius gali pasinaudoti galimu Donaldo Trumpo prezidentavimu JAV, kad parodytų neva NATO yra susiskaldžiusi.

Pasak eksperto, yra du įvykių raidos scenarijai:

  • Jei Rusijos Federacijai pasiseks Ukrainoje, tada ji bandys pasinaudoti Vakarų silpnumu. Kalbama apie greitą ataką Baltijos šalyse ir net apie realią branduolinę grėsmę.
  • Jei Ukraina ir Vakarai ištvers ir parodys vienybę. Tada Rusija gali bandyti nukreipti NATO dėmesį. Jos arsenale yra daugybė hibridinių atakų ir sabotažo galimybių Baltijos šalyse.
[Vokietija] Fantastiški suktukai-grąžtai tik 30€! Su 2 baterijomis, reguliuojami greičiai, 23+1 padėtys ir kt.
5371 4

Nuostabai geros kainos

Iš Vokietijos greitas ir saugus siuntimas

Du skirtingi modeliai

Puikus funkcionalumas

Išsamiau

Anot žurnalistų, Vakaruose paplitusi nuomonė, kad nukreipusi visus resursus Ukrainai Rusija artimiausiu metu negalės tiesiogiai pulti NATO.

Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius pareiškė, kad rusai suvokia savo ribotumą, tačiau darys viską, kad susilpnintų Aljansą.

 

„Jie tikisi, kad mes tapsime silpnesni. Darys viską, kad mus paveiktų psichologiškai“, – sakė jis.

Latvijos parlamento Užsienio reikalų komiteto vadovas Rihardsas Kolsas pareiškė, kad Putinas nori išbandyti NATO 5 straipsnio stiprumą. Kremliaus vadovas nori tapti lyderiu, galinčiu mesti iššūkį Aljansui ir jį sunaikinti.

NATO palaipsniui didina savo buvimą Baltijos šalyse. 2016 metais Aljansas išsiuntė daugianacionalinius batalionus ir kovines grupes į Lietuvą, Latviją ir Estiją. Dabar batalionų skaičius didėja iki 3000–5000 karių brigadų. Tikimasi, kad šios pajėgos sulaikys Rusiją atakos atveju, kol atvyks pastiprinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(3)
(23)

Komentarai (1)