„Nepergyvenkite, viskas bus!“ NATO puolė raminti  ()

Ukrainai reikia mažiausiai septynių „Patriot“ sistemų.


J. Stoltenbergas ir V. Zelenskis
J. Stoltenbergas ir V. Zelenskis
© President of Ukraine (Atvira licencija) | t

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO sąjungininkai susitarė aprūpinti Kyjivą papildomomis oro gynybos sistemomis po specialaus sąjungininkų gynybos ministrų susitikimo su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, sakė NATO vadovas Jensas Stoltenbergas, rašo „Le Monde“..

„Be „Patriot“, yra ir kitų ginklų, kuriuos gali pateikti sąjungininkai, įskaitant SAMP/T (prancūzišką sistemą), o daugelis kitų, kurie neturi tinkamų sistemų, įsipareigojo teikti finansinę paramą  pirkti jas Ukrainai“, – sakė J. Stoltenbergas žurnalistams Briuselyje.

[Vokietija!] Tik 34€ ištraukiama sodo žarnos ritė su reguliuojamu 7 funkcijų purkštuvo antgaliu. Paskutiniai vienetai
4730 5

Nuostabiai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Labai gera kokybė ir panaudojimo galimybės

Išsamiau

V. Zelenskis prašė surengti susitikimą, nes jo šaliai trūksta šaudmenų ir sulaikytas pagrindinis JAV finansavimas, kurį Kongreso respublikonai blokavo kelis mėnesius.

Jis penktadienį NATO narėms sakė, kad Ukrainai reikia mažiausiai septynių „Patriot“ ar kitų pažangių oro gynybos sistemų, kad būtų atremti Rusijos oro antskrydžiai, ir paragino jas sustiprinti karinę pagalbą Kyjivui.

Emocionalioje kalboje Ukrainos lyderis apibūdino dabartinį užsienio pagalbos lygį kaip „labai ribotą“ ir pareiškė, kad Izraelis nebuvo paliktas savieigai per didžiulį Irano antskrydį.

„V. Putinas turi būti nuleistas ant žemės, o mūsų dangus vėl turi tapti saugus... Ir tai visiškai priklauso nuo jūsų pasirinkimo... pasirinkimo, ar mes tikrai esame sąjungininkai“, – sakė V. Zelenskis.

 

J. Stoltenbergas nesigilino į tai, kiek naujų oro gynybos sistemų gaus Ukraina, tačiau sakė, kad artimiausiomis dienomis tikisi naujų pranešimų.

„Pagalba artėja. Tikiuosi, kad artimiausiu metu bus suteikta daugiau pagalbos ir paramos“, - sakė jis žurnalistams.

Praėjusią savaitę Vokietija įsipareigojo pristatyti trečiąją „Patriot“ sistemą iš savo karinių atsargų Kyjivui. JAV turi daugiausiai šių sistemų.

Europoje Ispanija ir Graikija turi „Patriot“ oro gynybos sistemas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(33)
(0)
(33)

Komentarai ()