Šokiruojanti tiesa – stoguoti rusų tankai veikia ir gana efektyviai (Video)  ()

Ukrainiečių dronų pabūgę rusai savo tankus slepia po paprastais stogais. Jie riboja įgulos evakuacijos galimybės, neleidžia pasukti bokštelio, apsunkina manevravimą, blogina pravažumą ir tiesiog veikia puikiai. Šokiruojanti šiuolaikinės karybos realybė – idiotiškas rusų išradimas veikia. Todėl, turbūt, nėra idiotiškas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šį mėnesį (galbūt net šiek tiek anksčiau), ukrainiečiai pradėjo pastebėti paprastais stogais pridengtus rusų tankus. Tokie tankai-vėžliai turi daug trūkumų, išvardintų įžangoje. Papildoma iš statybinių medžiagų suręsta konstrukcija sveria kelis šimtus kilogramų, o papildomas svoris nėra gerai. Be to, tankas virsta savaeigių pabūklu, nes negali pasukti bokštelio. Galiausiai, jei toks tankas būtų pamuštas, įgulai būtų šiek tiek sunkiau pasprukti, nes reikėtų išsiropšti iš tanko ir tuomet ištrūkti iš tos pašiūrės.

[Vokietija!] Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės smagiausioms vandens pramogoms - ribotas kiekis (Video)
2931

Ypatingai geros kainos

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

21 amžius, didžiausias karinis konfliktas Europoje per labai ilgą laiką, kalbame apie lazerinius ginklus, priešpalydovinę karybą, dangų raižo signalų žvalgybos lėktuvai, o rusai savo aštuntojo dešimtmečio tankus saugo skardine stogo danga. Ir tai veikia.

Ši vikšrinė pašiūrė iš Rusijos 5-osios motorizuotos šaulių brigados nuvažiavo į Krasnohorivką, padėjo pėstininkams išsilaipinti, apsisuko ir išvažiavo. Didelis ir stiprų infraraudonųjų spindulių pėdsaką turintis taikinys prasprūdo tarp ukrainiečių pirštų visiškai sveikas.

 

Kaip? Šiam tankui-vėžliui padėjo dvi technologijos. Visų pirma, ant jo stogo yra elektroninės karybos sistema, trikdanti dronų darbą. Antra, jei koks dronas ir būtų priskridęs, jis būtų sprogęs toli nuo tikrųjų tanko šarvų. Šarvai su ertme naudojami ilgus dešimtmečius ir tas stogas tėra šios idėjos interpretacija, pigiai sukurta karo lauke. Papildomai dar galima pridėti ir minas naikinančius volus priekyje ir tada toks stoguotas tankas gali riedėti per karo lauką gana laisvai.

 

Internete pasirodė bent trys skirtingų tankų-vėžlių pavyzdžiai. Ukrainiečiai labai džiaugėsi sunaikinę vieną tokį tanką, bet jis sunaikintas ne mūšio lauke, o kai stovėjo sandėlyje. Tai yra, jį pakirto ne dronas.

 

Tai negi dabar rusai visus savo šarvuočius taip modifikuos? Ne visus, nes vis tiek reikia išlaikyti mobilumą, bet jų tikrai bus daugiau. Tačiau čia būtina pastebėti, kad tokia apsauga saugo tik nuo mažųjų dronų. Ir jie, beje, keliais smūgiais tikriausiai gali nupūsti tą stogą, jei tik prasibraus pro elektroninės karybos sistemos kuriamą trikdžių kupolą. Nuo artilerijos ir prieštankinių raketų (ypač valdomų kaip „Stuhna-P“) tokie kiautai nesaugo. Kad tik Ukraina turėtų tokių ginklų ir galėtų pataupyti dronus skarda neapsaugotiems taikiniams.

(19)
(4)
(15)

Komentarai ()