„Pirmasis nuo Antrojo pasaulinio karo.“ Šalyje prasidėjo grandioziniai įvykiai (Video)  ()

Šalis į „šiukšlinę“ meta savo pacifistinę politiką.


Modernizuotas lėktuvnešis „Kaga“
Modernizuotas lėktuvnešis „Kaga“
© JMSDF, CC BY 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Renovated_JS_Kaga_3.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Japonija baigė modernizuoti pirmąjį tikrą savo lėktuvnešį „Kaga“. Iki šiol šalyje dideli „Izumo“ klasės lėktuvnešiai buvo vadinami „sraigtasparnių vežėjais“. Po modernizavimo laivas priskirtas prie lengvųjų lėktuvnešių – pirmasis tokios klasės japonų laivas nuo Antrojo pasaulinio karo.

Japonija formaliai neturi kariuomenės, tik savigynos pajėgas. Taip pat nėra laivyno, tik jūrų savigynos pajėgos. Tačiau pacifistiniai apribojimai, Japonijai įvesti po Antrojo pasaulinio karo, palaipsniui panaikinami.

[Vokietija!] Net 2 kartus pigiau nei Lietuvoje! „Jei jums reikia gero garso už mažiausią kainą, ši garso sistema yra būtent tai“ (Video, „Redmi TV Soundbar“ atsiliepimai)
4805

Mažiausia kaina!

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikūs pirkėjų ir apžvalgininkų vertinimai

Išsamiau

Tai paaiškinama Šiaurės Korėjos ir ypač vis labiau ekspansinės Kinijos grėsme. Dėl ginčo dėl Kurilų salų (Šiaurinės teritorijos) Japonija nesudarė taikos su Sovietų Sąjunga, todėl tebėra formali karo padėtis su SSRS teisių perėmėja Rusija.

Tačiau Japonijos karinis apsiribojimas pamažu tampa praeitimi. Tai taikoma tiek ginklų eksporto, tiek ginkluotųjų pajėgų dalyvavimo užsienyje politikai, tiek konkrečių ginklų rūšių gamybai.

Japonijos lėktuvnešis „Kaga“

„Kaga“ lėktuvnešis yra pertvarkytas „Izumo“ klasės sraigtasparnių vežėjas. Pradinėje versijoje laivas buvo pradėtas eksploatuoti 2017 m., tačiau po metų buvo priimtas sprendimas jį perstatyti taip, kad būtų galima išplėsti jo oro grupę ir įtraukti naikintuvus F-35B.

 

Laivas šiuo metu yra 248 m ilgio. Jis gali pasiekti daugiau nei 30 mazgų greitį. Jo oro grupę sudaro iki 9 sraigtasparnių ir iki 28 naikintuvų F-35B.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(1)
(29)

Komentarai ()