„Likimo ironija.“ Vyksta įpėdinių atranka  ()

Rusijos Federacijoje jau vyksta Kadyrovo įpėdinių atranka.



© Sky News (Stop kadras) | https://www.youtube.com/watch?v=g6G7TWaCX0g

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos leidinys „Novaja gazeta“ rašo, kad Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas sunkiai serga ir Rusijos Federacijoje jau vyksta jo įpėdinių atranka.

Kokius procesus šiame regione galėtų paskatinti Kadyrovo mirtis ar neveiksnumas? Charter97.org svetainė apie tai kalbėjosi su politikos ekspertu, Ukrainos Karo teisės studijų centro vadovas Oleksandras Musijenka:

„Manau, kad dabar Kadyrovo klanai pradės konkuruoti tarpusavyje. Iš karto pasakysiu, kad su Kadyrovo įpėdiniu taip paprastai susitarti nepavyks. Apie tai nekalbama.

Nepaisant to, tai yra „galimybių langas“ tiems, kurie labai nukentėjo nuo Kadyrovo ir Maskvos. Šie žmonės puikiai supranta, kad kito „galimybių lango“ gali ir nebūti.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Masiškai perkami suktukų rinkiniai, 10in1 šakotuvai, litavimo stotelės, SUP irklentės, išmanieji telefonai ir kt. (Video)
2866 5

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-04-30/2024-05-31

Labai ribotas kiekis

Iš Lenkijos/Čekijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „Drillpro“ - 21V suktukas, su baterijomis, įkrovikliu, antgaliais

2) „HCalory“ - 5-8kW automobilinis dyzelinis oro šildytuvas

3) „BlitzWolf BW-NEW TH5“ - 10in1 daugiafunkcis šakotuvas

4) „Drillpro 8898-EU“ - litavimo stotelė su karšto oro šildytuvu

5) „FunWater SUPTH04A“ - pripučia SUP irklentė

6) „HOTWAV W11“ - tvirtasis išmanusis su 20800mAh baterija ir Android 13

Išsamiau

Net jei dabar yra koks nors R. Kadyrovo įpėdinis, kuriam atstovaus ir Čečėnijos vadovas, ir Putinas, vis tiek, kol šis įpėdinis tvirtai nepaims valdžią, jo konkurentai turės laiko.

Bet kokiu atveju tokiose griežtai vertikaliose sistemose galvos pasikeitimas žada nestabilumą ir sunkumų atsiradimą. Jie gali tiesiog neišsaugoti galios.

Kitas svarbus momentas: viena vertus, tai yra centralizuota struktūra, kita vertus, Čečėniją sudaro klanai, susikūrę per šimtmečius. Kadyrovas ir Putinas turi gana daug priešų, kurie prisimena Grozno bombardavimą ir daug daugiau. Manau, kad be konfliktų ši situacija neišsispręs.

 

Viena vertus, tai yra Putino šansas. Juk kurį laiką R. Kadyrovą jis suvokė kaip konkurentą, tačiau, kita vertus, Rusijos Federacijos laukia labai rimti iššūkiai. Iki taško, kad gali atsinaujinti karas.

Čečėnija gali tapti „juodąja gulbe“, kuri supurtys Putino valdžią. Žinote, Putino likimo ironija gali būti tik ta, kad jis atėjo į valdžią po „kovos su terorizmu Čečėnijoje“, bet taip pat paliks (arba bus priverstas palikti) dėl Čečėnijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(103)
(2)
(101)

Komentarai ()