„Pekinas dabar padeda Vašingtonui.“ Z-tinklaraštininkas pakraupęs. „Tai labai labai sunku. Tai peilis į nugarą“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2024-05-02 08:45
Jei Kinija prisijungs iš tikrųjų prie sankcijų, o ne imituos, tai bus Kinijos komunistų partijos mirtis. Be Rusijos, kaip agresyvaus padaro pasaulyje, jie vieni ilgai neištemps, atsiras demokratiniai judėjimai pačioje Kinijoje su vakarų pagalba. Kinų komunistai daro klaidą, dėl kurios labai gailėsis.
Hmz 2024-05-02 11:30
Aš tai visąlaik maniau, kad "demokratinius judėjimus pačioje Kinijoje" padeda slopinti Kinijos saugumas. O tu dabar sakai, kad čia Rusijos nuopelnas, tai net nežinau.
Benediktas 2024-05-02 12:09
Nera taip parašyta mano žinutėje.
Dannas3 2024-05-02 13:02
Kinija per amziu amzius niekada neturejus tokios dekokratijos kaip mes suprantam, tad labai abejotina ar kada bent jau artimesnej ateityje, kazkas tokio ten atsiras. Arba salis skyla i mazesnius vienetus, tada gal ir asirastu demokratijos. Kitu atveju nlb. Tas pats ir su rusija. Tose salyse, autokratiniai rezimai, ne del to kad atsiranda tokie kaip putinas ir viska uzvaldo, o del to, kad per amzius susikloste tokia situacija, kad lengvesne valdymo forma reikstu tu saliu subyrejima. Is esmes tik stipri centrine valdzia uztikrina ju egzistavima.
Benediktas 2024-05-02 13:10
Demokratija dai nera kažkoks produktas. Demokratija tai turiu omenyje - kai atsiranda pas žmones poreikis turėti daugiau laisvės. Ypač pas tuos, kurie prakuto Kinijoje, naudoja Iphone, gal buvo jau kažkur užsienyje. Turi kompiuteri, naršo tiktok, mato, kaip gyvena kitur. Tiesiog gali uzknisti, jei komunistai yra konservatyvūs ir toliau reguliuos kaip gyventi. Tai - kaip ir aukstesnis evoliucijos laiptelis - būti laisvesniam.
Hmz 2024-05-03 12:40
Tai paaiškink tada: - kaip logiškai susiję Rusijos pralaimėjimas ir tai, kad "atsiras demokratiniai judėjimai pačioje Kinijoje su vakarų pagalba" - kokia prasmė Vakarams veltis į konfliktą su Kinija, remiant kažkokius demokratinius judėjimus?
Benediktas 2024-05-03 13:03
Jau išrašiau apie tai savo postuose keliose temose. Jei trumpai, tai vakarams bus lengviau tvarkytis tik su priešiška Kinija, nei su priešiška Kinija ir su priešiška Rusija vienu metu. Nes priešiški Rusijos veiksmai tarptautinėje arenoje atima labai daug resursų, tiek intelektualinių tiek materealinių, karinių, tiek žmonių. Įsivaizduok Rusija tampa netruali arba vakarų sajungininkė. Įsivaizduoji, kiek vakarams atsipalaiduoja galimybių, kurias neutralizuoja dylinimas su Rusijos veiksmų pasekmėmis. Kinija lieka su Š. Korėja ir Iranu, na ir Afrikoje kažkiek valstybėlių, kuros priešinasi vakarams. Vakarams daug lengviau bus tokiu atveju įtakoti procesus Kinijoje, ją paspausti, jei reikės.