Archeologinė sensacija. Bavarijoje rastas super retas aštuonkampis „stebuklas“ – žvilga net po 3000 metų! (Foto)  ()

Archeologai, kasinėdami Nordlingene, aptiko nuostabų radinį: bronzinį kardą, kuriam daugiau nei 3000 metų. Tokie ginklai buvo gaminami tik 3 vietose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kardas buvo rastas tarp įkapių kartu su vyro, moters ir vaiko palaikais. Tikslūs šių asmenų santykiai lieka neaiškūs, todėl reikia atlikti tolesnius tyrimus, rašo „Arkeonews“.

Šis kardas išsiskiria aštuonkampe forma, aštuonkampiais ašmenimis ir rankena, kurie yra pagaminti tik iš bronzos. Aštuonkampių kardų gamybos procesas yra sudėtingas, šis metodas žinomas kaip liejimas.

Kardas išsiskiria sudėtingais įdėklais ir ženklais. Nepaisant to, kad nėra matomų naudojimo žymių, kardo gamybos sudėtingumas rodo, kad tai iš tikrųjų buvo funkcionalus ginklas. Jo svorio centras, perkeltas į priekinę ašmenų dalį, rodo dizainą, optimizuotą smūgiams. Gaminys toks kokybiškas, kad žvilga net po 3000 metų.

 

Šiuo metu vyksta tyrimas, siekiant nustatyti, ar kardas kilęs iš Bavarijos, ar čia atgabentas. Bronzos amžiuje buvo trys pagrindiniai šio tipo aštuonkampių kardų paplitimo centrai: vienas Pietų Vokietijoje, kiti du – Šiaurės Vokietijoje ir Danijoje.

 

Lyginamoji liejimo būdų ir puošybos elementų analizė leidžia teigti, kad kai kurie šiaurėje rasti aštuonkampiai kardai gali būti autentiški importiniai ar keliaujančių amatininkų darbai, o kiti – pavyzdžių, kilusių iš pietų Vokietijos, imitacijos.

 

Bavarijos valstybinės paminklosaugos biuro direktorius Matthias Pfeilas komentavo: „Mūsų archeologai turi toliau tirti kardą ir laidojimo vietą, kad galėtų tiksliau klasifikuoti šį radinį. Tačiau jau dabar aišku, kad radinys išskirtinis. Toks retas artefaktas turi didelę reikšmę!“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(0)
(35)

Komentarai ()