JAV paskelbti NSO vaizdo įrašai. Žvalgybos pareigūnas pripažino grėsmę (Video)  (7)

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip naikintuvą seka keistas skrendantis rutulys. Kitas skraidantis kamuolys sklandė šalia stovinčio sunkvežimio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV muitinės ir sienų apsaugos tarnyba, kuri siekia, kad teroristai ir jų ginklai nepatektų į šalį, paskelbė 10 vaizdo įrašų, kuriuose matyti neatpažinti skraidantys objektai, keistai judantys per oro erdvę. Apie tai praneša „The Daily Mail“.

Vaizdo įrašai buvo paskelbti rugpjūčio 9 d., be jokių paaiškinimų, pranešimų spaudai ar kito konteksto. Tačiau anksčiau šią savaitę juos atrado NSO entuziastai ir internetiniai tyrinėtojai.

Filmuotoje medžiagoje matyti, kaip naikintuvą seka keistas rutulys, atrodantis kaip sraigtu varomas sklandytuvas. Kitas kamuolys sklandė šalia stovinčio 16-ačio sunkvežimio.

Apie šių stebėjimų laiką ir vietą žinoma mažai.

Vyriausybės įstaigos dabar atvirai tyrinėja minėtas oro paslaptis. Vienas buvęs aukštas JAV žvalgybos pareigūnas šiuos neįprastus reiškinius netgi pavadino „nacionalinio saugumo problema“.

Vaizdo įrašai buvo paskelbti gavus Informacijos laisvės įstatymo (FOIA) prašymą.

Tačiau bene svarbiausia, kad šių vaizdo įrašų atsiradimas, nors ir tyliai, patvirtina, kad 2013 metų infraraudonųjų spindulių NSO vaizdo įrašas buvo išsamiai ištirtas.

 

Buvęs gynybos ministro žvalgybos pareigūnas Chrisas Mellonas pavadino publikaciją labai reikšminga.

„Tai padės visuomenei suprasti, su kuo susiduria mūsų kariškiai visame pasaulyje“, – sakė jis ir pridūrė, kad Gynybos departamentas per mėnesį gauna nuo 50 iki 100 pranešimų apie NSO. Ir tai vyksta visame pasaulyje.

Todėl Kongresas rimtai žiūri į šį klausimą ir tai svarbu nacionalinio saugumo požiūriu, sakė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(12)
(16)

Komentarai (7)