Harvardo profesoriaus Avi Loebo ambicingasis „Galileo“ projektas įsibėgėja: per ateinančius dvejus metus pamatysime „didelės skiriamosios gebos NSO vaizdą“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-02-15 23:40
Ieškant sniego žmogaus miškuose statoma daugybė automatiškai veikiančių fotoaparatų su judesio davikliais kurie užfiksuoja daugybę gyvūnų atvaizdų tik tarp jų nėra nei vienos sniego žmogaus nuotraukos...
HardAxe 2022-02-16 09:55
tas pats su lochneso pabaiga. Bet iš mokslinės pusės gal ir smagus projekčiukas, pasižaidimui.
EEE 2022-02-16 17:26
...ilgai galvojau, kol apsisprendžiau pasipasakoti savo istoriją gal jau ir 30-ties metų senumo, iš jaunystės... Tuo metu mano draugas labai domėjosi parapsichologija, ieškodavosi ekstrasensų, bendravo, mokėsi, su manimi pasidalindavo naujienomis... Ir vieną kartą jis pasiūlė dviems jau patikrintiems ekstrasensams pasižiūrėti mūsų apylinkėse gal ką jie įdomaus suras. Tas pasižvalgymas buvo žemėlapyje, bet panagrinėję žemėlapį jie abu labai nustebo - įdomu, labai įdomu dar su tokiu reiškiniu nesame susidūrę... O tai ką radote? Kažkoks neaiškios kilmės laukas... Ta vieta buvo ežere, saloje, o jau buvo vėlyvas ruduo, tai palaukus žiemos kai užšalo ežeras jie nuėjo į vietą ir jų apibendrinimai buvo daug maž tokie - pirmą kartą susidūrėm su tokiu reiškiniu, toks vaizdas, kad čia nežemiškos kilmės laukas, vaizdžiai apibūdinant tai kaip dvimentis sraigtas, beveik kilometro skersmens ir per parą padaro vieną apsisukimą apie savo ašį. Veikia kaip koks skaneris ar švyturys, ar dar kažkas panašaus... Aš ten tuo metu nebuvau, bet vėliau su draugu aplankėme tą vietą, jausmas sakyčiau net labai stiprus, jautiesi kaip pasuktas centrifugoje. Aišku parodėm tą vietą ir kitiems draugams, rodžiau gal prieš 15 metų ir bendradarbiams, visi labai gerai jautė ir kaip vienas apibūdino - na ne taip kaip su plyta per galvą, bet labai stipru... Ir kokiais 2018 metais man draugas - klausyk nebėra to lauko... patikrinau ir aš, na nieko nėra, 2019 metatis nėra... šiemet galvojau dar nueisiu per ledą patikrinsiu, bet sąlygos buvo ne itin palankius tai atidėjau vasarai... Ir kas mane paskatino pasisakyti, tai tas pats Avi Loebas kai dar pernai išsakė nuomonę, kad asteiroidas „Oumuamua“ atskrido suderinti Žemėje paliktą aparatūrą... Kaip tik tuo metu tas laukas ir išsijungė. Ilgai aš ir pats abejojau to lauko nežemiška kilme, tektoninių lūžių vietos irgi nepalankiai veikia ir daugelis tai gali pajusti, tai ir aš panašiai galvojau - greičiausiai tektoninis lūžis... Įsivaizduoju kaip kvailai tai nuskambės šioje internetinėje erdvėje, na bet tokia tai istorija, blogiausia, kad iki 2017 metų dar galėjau bet kurį abejojanti nuplukdyti ir parodyti vietoje poveikį, sūnėnas du kartus mėgino pasiekti centrą, bet abu kartus nesugebėjo, sakė tuoj tuoj apsivemsiu... o beliko pasakojimas kaip "viena boba pasakė". Vis tikiuosi, kad laukas vėl įsijungs, ir jei įsijungs, tai tikrai apie tai pranešiu ir nurodysiu vietą...
Dannas3 2022-02-16 18:25
Priestaringas labai puikus apibudinimas ka apie ji manau. Kaip astrofizikas, jis puikiai zino, kad nepaaiskinamus dalykus visada galima paaiskinti ateiviais, bet joks save gerbiantis mokslininkas taip nedarys. Turi but atmesta visi galimi naturalus veiksniai, kad priieiti prie ateiviu hipotezes. Siuo atveju, pavyko uzfiksuoti pirmaji( gal antraji) tarpzvaigzdini objekta, ir iskart iskele teorija, kad tai ateiviu zondas. Nu come on, labai primityvu ir kvaila ir naivu. Tipo kokia tikimybe, kad pirmas pastebetas tarpzvaigzdinis objektas bus nenaturalios kilmes. Absurdas visiskas jo sita hipoteze. Bet su vienu dalyku, su juo visiskai sutinku. Daug geriau, jei ufo tema uzsims astrofizikai, nei visokie Bob Lazaro lygio marginalai. Dabar kai taip skambiai pats issireiske, jog pavyks ka nors uzfiksuot gera raiska, na tai lauksim. Aisku, beveik isitikines, kad spyga taukuota nebent uzfiksuos:)))
gytis13 2022-02-16 20:23
Na užfiksuos ir kas iš to? Argi, pavyzdžiui kamuolinio žaibo detali nuotrauka būtų labai vertingas daiktas moksline prasme? Na užfiksuotų sakysim didelį ugnies rutulį kuris iš toli atrodo kaip taškas, ir kad iš to? Visi laukia detalios kosminio laivo nuotraukos, kuris iš toli gerai nesimato, o iš arti matosi. O dėl to asteroido tai perlenkta, ateiviai ne tokie primityvūs kad tokiu mažu greičiu per Saulės sistemą judėtų.