[ŽT] Kinija smogė raketa į Mėnulį. Kam to reikėjo  ()

Niekas iš KLR nekomentavo įvykio ir net nepatvirtino, kad raketa yra Kinijos kilmės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV tyrėjų komanda aptiko įrodymų, tvirtai teigiančių, kad 2022 m. kovo 4 d. pasirodęs Mėnulio smūginis krateris WE0913A atsirao dėl Kinijos raketos, prie kurios pritvirtintas nežinomas objektas., rašo „Planetary Science Journal

Savo darbe mokslininkai aprašo, kaip jie stebėjo objektą prieš jam atsitrenkiant į Mėnulį.

2022 metų kovo 4 dieną ant Mėnulio paviršiaus nukrito neaiškios kilmės objektas. Iš pradžių buvo manoma, kad tai yra viršutinė raketos „Falcon 9“ pakopa. Paleidimo sekimo analizė netrukus paneigė šią teoriją, o mokslininkai padarė išvadą, kad tai buvo kiniška nešėja iš „Change 5-T1“ misijos.

Mokslininkai taip pat nustatė, kad dėl smūgio Mėnulyje liko dvigubas krateris, o tai rodo, kad krintančios kosminės šiukšlės yra neįprastos. Jie objektą stebėjo septynerius metus, kol jis atsitrenkė į Mėnulio paviršių.

 

Komanda taip pat bandė daugiau sužinoti apie nešančiąją raketą, kai ji skrido kosmose, lygindama jos šviesos kreivę. Mokslininkai išsiaiškino, kad ji nesvyravo, kaip daro kiti panašūs objektai. Nešančiųjų raketų paprastai lieka tuščias korpusas su sunkiu varikliu, pritvirtintu prie vienos pusės. Ši asimetrija sukelia stiprius svyravimus. Tokio svyravimo nebuvimas leido manyti, kad Kinijos inžinieriai prie korpuso, esančio priešais variklį, pritvirtino ką nors kita, išlygindami jo svorį.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(5)
(6)
(-1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: