Skrydžiams į Marsą. Išbandytas naujas unikalus NASA raketinis variklis! (Video)  ()

Naudojant 3D spausdinimą buvo sukurtas naujas raketinis variklis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai sėkmingai išbandė naują varomąją sistemą, atspausdintą 3D spausdintuvu, skirtą skrydžiams į gilųjį kosmosą. Visų pirma, šį raketos variklį planuojama naudoti skrydžiui į Marsą, kaip teigiama NASA svetainėje.

Naujoji kosminių raketų varomoji sistema vadinama „Rotary Detonation Rocket Engine“ (RDRE). NASA Maršalo kosminių skrydžių centre atlikto bandymo metu variklis veikė daugiau nei 4 minutes ir sukūrė daugiau nei 2600 kg trauką.

Sėkmingas naujojo variklio bandymas yra dar vienas žingsnis kuriant efektyvias varomąsias sistemas kosminėms raketoms, skirtoms skrydžiams į gilųjį kosmosą, ypač į Marsą.

Inžinieriai pirmą kartą išbandė RDRE variklį praėjusiais metais ir jis veikė beveik 1 minutę, sukurdamas daugiau nei 1800 kg trauką.

Pagrindinis naujojo variklio bandymo tikslas buvo geriau suprasti, kaip patobulinti degimo kameros konstrukciją, skirtą naudoti įvairių tipų raketų varikliuose. Mokslininkai taip pat nori suprasti, kaip padidinti užduočių, kurias gali atlikti šis variklis, skaičių. Visų pirma, jis gali būti naudojamas tiek įgulos tūpimo moduliuose, tiek kosminių raketų stiprintuvuose.

 

NASA mokslininkų teigimu, sėkmingas RDRE variklio bandymas rodo, kad jie jau yra arti lengvų varomųjų sistemų, kurios leistų siųsti didesnę krovinio masę toliau į gilųjį kosmosą, sukūrimo. O dabar tai ypač svarbu, nes grįžusi į Mėnulį NASA pirmą kartą planuoja siųsti astronautus į Marsą.

Inžinieriai dabar stengiasi nustatyti, kaip pritaikyti technologiją, kad pagerintų jos našumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(0)
(17)

Komentarai ()