„Rimtos problemos“. NASA atideda „Artemis“ misiją! Skelbiama nauja data  ()

NASA atstovas Amitas Kshatriya teigė, kad tarp vėlavimo priežasčių yra problemos ir tyrimai, susiję su „Orion“ transporto priemonės šilumos skydu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV kosmoso agentūra (NASA) atidėjo žmonių išlaipinimui Mėnulyje skirtos „Artemis 3“ misijos paleidimą iki 2026 metų rugsėjo. Apie tai rašo „Reuters“.

NASA pranešė, kad misija „Artemis 2“ taip pat buvo atidėta, dabar planuojama 2025 m. rugsėjį. „Artemis 2“ „Orion“ kapsule turėtų skristi keturi astronautai aplink Mėnulį ir atgal.

NASA Mėnulio ir Marso tyrimų strategijos skyriaus vadovo Amito Kshatriya teigimu, naujasis tvarkaraštis „atspindi labai realius vystymosi iššūkius, su kuriais susidūrė mūsų pramonės partneriai“.

Pasak Kshatriya, tarp vėlavimo priežasčių yra problemos ir tyrimai, susiję su „Orion“ transporto priemonės šilumos skydu. Tai apvalkalas, apsaugantis astronautus nuo karščio jiems grįžtant į Žemės atmosferą, taip pat erdvėlaivio baterijas ir elektros sistemą.

 

Kas yra „Artemis“ misija?

„Artemis“ misija yra NASA Mėnulio tyrinėjimo programa. Joje taip pat dalyvauja Europos kosmoso agentūra, Japonijos kosmoso tyrimų agentūra ir Kanados kosmoso agentūra. Pagrindiniai programos komponentai yra raketa „Space Launch System“, erdvėlaivis „Orion“, kosminė stotis „Lunar Gateway“ ir komercinės žmonių nusileidimo sistemos, įskaitant „Starship HLS“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: