Pažeidžia fizikos dėsnius. Kosmose pasiklydo aparatas su kvantiniu varikliu. Kas žinoma (Video)  (2)

Prieštaringai vertinamos technologijos, turėjusios parodyti, kad fizikos dėsniai yra klaidingi, bandymas nepavyko.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažas palydovas, aprūpintas eksperimentiniu kvantiniu varikliu, pasiklydo orbitoje, nes nutrūko ryšys su juo. Tai įvyko dar prieš tai, kai buvo atliktas labai prieštaringos technologijos bandymas, rašo „IFLScience“.

„Rogue Space Systems“ praėjusių metų lapkritį išsiuntė palydovą „Barry-1“ į orbitą naudodama „SpaceX“ nešančiąją raketą „Falcon 9“. Tačiau kosminė misija neįvyko pagal planą. Tapo žinoma, kad keletą mėnesių po paleidimo palydovas nuolat turėjo problemų dėl elektros energijos tiekimo sistemos, o dabar ryšio su juo užmegzti nepavyko. Taigi šis palydovas dabar yra daugybės kosminių šiukšlių dalis.

„Barry-1“ buvo įrengtas prieštaringai vertinamas kvantinis variklis, kuris traukai generuoti nenaudoja degalų. „IVO Ltd.“ sukurtas variklis turėjo pakeisti palydovo orbitą ir taip pademonstruoti technologiją, kai traukai sukurti nenaudojamas kuras. Tačiau paaiškėjo, kad kvantinio variklio užvesti nepavyko, todėl joks bandymas nebuvo atliktas.

Variklio kūrėjai teigia, kad tai gali sukelti revoliuciją kelionėse į kosmosą, nes erdvėlaiviai galėtų keliauti greičiau ir nereikėtų gabenti didžiulių degalų kiekių, kad pasiektų tolimiausius Saulės sistemos kampelius.

Kūrėjai tikėjosi parodyti, kad jų įrenginys ne tik veikia, bet ir pažeidžia pagrindinius fizikos dėsnius. Tokie varikliai yra labai prieštaringa technologija, nes pagal fizikos dėsnius judėjimas neįmanomas nenaudojant kuro. Iš esmės šį kvantinį variklį galima laikyti neįmanomu įrenginiu.

 

Tačiau „IVO Ltd.“ tiksliai nesako, kaip veikia jų kvantinis variklis, nors ji teigia, kad vienam vatui elektros energijos jis gali sukurti 52 militonų trauką. Ir tai yra 12 kartų efektyviau nei esami jonų varikliai, naudojami palydovuose.

Neeiliniams teiginiams reikalingi įrodymai, o atsižvelgiant į tai, kad kvantinis variklis ir palydovas pasiklydo kosmose, o fizikos dėsniai nebuvo sulaužyti, nežinoma, kada tokia technologija bus sukurta ir ar apskritai tai įmanoma.

Idėja atsisakyti degalų kosminių skrydžių varikliuose nėra nauja. Degalai linkę baigtis, o jų reikia daug, todėl didėja erdvėlaivių svoris ir jų paleidimo išlaidos. Tačiau daugelis mokslininkų skeptiškai žiūrėjo į bandymą išbandyti kvantinio variklio veikimą kosmose, vadindami tai labai prieštaringai vertinama technologija.

 

Bendrovės „IVO Ltd.“ atstovai, regis, dėl nesėkmingos misijos labai nenusiminė ir teigė, kad toliau dirbs su savo kvantiniu varikliu, kad galų gale atliktų jo bandymus kosmose. Bet tai bus kitas palydovas. Ar šis išbandymas įvyks ir ar pavyks įrodyti, kad fizikos dėsniai gali būti pažeisti, dar reikia palaukti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(1)
(18)

Komentarai (2)