[ŽT] NASA nuotraukos iš Jupiterio palydovo: ugnikalnių išsiveržimai (Foto)  ()

„Juno“ pralėkė už 1500 kilometrų nuo palydovo paviršiaus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA kosminis zondas „Juno“ antrą kartą praskriejo pro Jupiterio palydovą Ijo ir užfiksavo vulkaninį aktyvumą. Erdvėlaivis taip pat parodė Ijo pusę, kurios nebuvo matyti 35 metus. Apie tai praneša „Space.com“.

„Juno“ pralėkė 1500 kilometrų nuo palydovo paviršiaus. „Juno“ kamera užfiksavo aktyvius ugnikalnių išsiveržimus, lavos ežerus, iškilusias kalnų viršūnes ir šešėlį, kurį jos meta ant „Juno“ paviršiaus.

Vienas įspūdingiausių „Juno“ vaizdų buvo nufotografuotas vasario 4 d. skrydžio pabaigoje. Jame matyti du dujų stulpai, kuriuos laivas užfiksavo 3852 kilometrų aukštyje virš Ijo.

[Vokietija] Retas pasiūlymas! Daugiafunkcis mechaninių laikrodžių tikriklis – nuostabi kaina, tinka profesionalams ir mėgėjams („WeiShi No.1000“)
3619

Labai gera kaina

Iš Vokietijos, retas atvejis

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

 

Dydžiu Ijo panašus į Mėnulį, tačiau dangaus kūne yra šimtai veikiančių ugnikalnių. Astronomai vulkaninį aktyvumą sieja su Jupiterio ir kitų didelių mėnulių – Europos, Ganimedo ir Kalistos – gravitacine įtaka.

„Juno“ misija, tirsianti Jupiterį ir jo palydovus, truks iki 2025 m. rugsėjo mėn., po to NASA nukreips zondą į dujinio giganto atmosferą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()

Susijusios žymos: