Nauja era kosminiame turizme! Pirmą kartą pristatoma unikali kapsulė (Foto, Video)  ()

„Space Perspective“ siekia pakeisti žmonių patirtį kosmose.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-24 Nauja era kosminiame turizme! Pirmą kartą pristatoma unikali kapsulė (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių kompanija „Space Perspective“ ketina kosmoso turistus iškelti į 32 km aukštį – tai yra Žemės stratosferos dalis. Tačiau iš tokio aukščio galėsite mėgautis nuostabiu mūsų planetos ir kosmoso vaizdu. Ir visa tai bendrovė planuoja padaryti naudodama aukštųjų technologijų kosminius balionus.

Neseniai bendrovė paskelbė baigtos bandomosios „Neptune“ kapsulės nuotraukas. Prototipas buvo pavadintas „Excelsior“, rašo „Interesting Engineering“.

„Space Perspective“ teigia, kad ketina pakeisti žmonių patirtį kosmose ir pristato „Excelsior“ kapsulę kaip didžiausią kada nors sukurtą kosminę kapsulę, skirtą žmogaus skrydžiui.

Tvirtas kaip tankas, stilingas, įspūdinga kobalto baterija, 70 sporto režimų, puikiai veikia ir geros kainos. Rekomenduoju (Foto, Video, „Kospet Tank T2“ apžvalga)
11155 6

„Kospet Tank T2“ - vienas naujausių ir pačių geriausių šios kompanijos išmaniųjų laikrodžių, kokius esu bandęs. Karinio tvirtumo, labai puikaus dizaino ir vartotojo sąsajos, įspūdinga kobalto baterija, daugybė ir tiksliai matuojamų sveikatos rodiklių, sporto režimų, sklandus veikimas, šauni APP ir nuostabiai gera kaina.

Išsamiau

Šioje kapsulėje yra baras, minkštos kėdės, poilsio zona, belaidis internetas ir net tikras tualetas. Sferinė 4,9 metro skersmens ir daugiau nei 60 kubinių metrų tūrio kapsulė nustato naujus kosminių kelionių standartus. Faktas yra tas, kad kapsulė yra beveik dvigubai didesnė už „Virgin Galactic“ sukurtą kosminį lėktuvą  „SpaceShip Two“ ir „Blue Origin“ „New Shepard“ ir maždaug keturis kartus didesnė už „SpaceX“ „Crew Dragon“.

Kapsulėje yra dideli langai, iš kurių atsiveria panoraminis vaizdas, ir naujoviška technologija, apsauganti nuo žalingos spinduliuotės ir reguliuojanti vidinę temperatūrą. Kapsulė skirta 8 kosmoso turistams.

 

Skirtingai nuo kitų kosminio turizmo kompanijų, naudojančių nešančiasias raketas, sferinė kapsulė pritvirtinta prie milžiniško vandeniliu užpildyto baliono. Kapsulė į 32 km aukštį pakils baliono pagalba maždaug 20 km/val. greičiu.

 

Pati kelionė į 32 km aukštį ir nusileidimas atgal truks 6 valandas. Dėl didžiulių langų turistams atsivers nuostabus vaizdas ne tik į Žemę, bet ir į tikrą kosminę erdvę. Pakilimo metu turistai galės matyti iki 800 km atstumu į visas puses, o didžiausiame aukštyje išvys visišką erdvės juodumą ir Žemės linkį.

Bandomasis kapsulės skrydis planuojamas šių metų pabaigoje, o visaverčiai turistiniai skrydžiai turėtų prasidėti jau 2025 m.

 

Kiek kainuoja bilietas tokiai kelionei? Vieno kosmoso turisto kaina yra 125 000 dolerių. Tuo pačiu metu, remiantis bendrovės „Space Perspective“ pranešimu, jau parduota 1750 bilietų. Iki 2024 metų pabaigos bendrovė planuoja parduoti daugiau nei 2000 bilietų.

Kapsulę pakelsiančio oro baliono kūrimas jau baigtas, o laivas „Marine Spaceport Voyager“, kuris bus paleidimo aikštelė vandenyne, jau yra baigiamajame etape.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()