Daugiau nei po 100 metų. Atskleista N. Teslą išgąsdinusių paslaptingų signalų kilmė  ()

Nikola Tesla ilgą laiką tikėjo, kad jo užfiksuoti signalai atkeliavo iš protingų ateivių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nikola Tesla, puikus mokslininkas ir išradėjas, yra žinomas dėl savo revoliucinių atradimų elektros inžinerijos srityje. Tačiau, kaip ir daugelis kitų genialių protų, jis kartais klysdavo. Viena iš šių klaidų buvo jo įsitikinimas, kad jis užregistravo radijo signalus, pasiųstus protingų ateivių.

Apie tai rašo „IFLScience“.

1899 metais N. Tesla su savo įranga užfiksavo keistus signalus, kurie jį išgąsdino. Šių garsų, primenančių pypsėjimus ir pasikartojančių tam tikra tvarka jis negalėjo paaiškinti mokslui žinomais šaltiniais. Įtarimą, kad tai gali būti Saulės sukelti elektriniai trukdžiai jis atmetė ir tikėjo, jog priėmė radijo signalus iš ateivių.

[Vokietija!] Mažiausia kaina šiais metais. Beprotiška, ką sugeba naujausias išmanusis „Xiaomi“ klozeto dangtis („Smartmi Smart Toilet Seat 2“)
3445

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Nuostabus funkcionalumas

Išsamiau

N. Tesla tyrinėjo ir net planavo atsakyti į šiuos paslaptingus signalus. Tačiau daugiau nei po šimto metų mokslininkai išsiaiškino, kad signalų šaltinis iš tikrųjų yra Jupiterio magnetosferoje. Stiprios, žemo dažnio elektromagnetinės bangos gali prasiskverbti į Žemės jonosferą mažo Saulės aktyvumo laikotarpiais.

 

Taigi N. Tesla klydo manydamas, kad jis gavo signalus iš protingų ateivių. Tačiau jo tyrimai ir dėmesys šiam reiškiniui leido šiuolaikiniams mokslininkams nustatyti jų prigimtį. Nepaisant klaidos, Nikola Tesla išlieka vienu ryškiausių protų mokslo istorijoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(3)
(26)

Komentarai ()