Išmanusis telefonas su "Android" operacine sistema taps mikropalydovo smegenimis ir akimis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

werafonas 2011-01-25 17:41
Idėja: 10 balų
Epsilon 2011-01-25 17:49
Galėtų užsiimt normalių palydovų kūrimu, o dabar žaidžia... Man, pavyzdžiui, įdomu kaip mano mikrobangų krosnelė šildytų mano kepsnį kosmose. Išmėginam, a?
kionig 2011-01-25 18:20
Maziau svaik ir dauigau pasidomek. Pats irgi masciau, kad galima imest tiesiog kokio telefono plata ir uzprogramuot. Iskart sumazeja projektavimo darbai atskirai individualiai schemai. Jei bus parasytas gerai softas, tai galima tiketis, kad veiks stabiliai. Nors yra pilna visokiu techniniu niuansu. Pvz kosmose nera oro, tai silumos atidavimas yra labai sudetingas tuo paciu negalima perkaitinti procesoriaus, kris efektyvumas. Taip pat siustuvas turi buti ribotos galios, kadangi akumuliatorius svarbiausia dalis. Cia yra is tikruju ka veikt. Bandziau ir pats kazka galvoti, bet pasirodo, kad daug dar ko nezinau
punktyras 2011-01-25 18:45
Oras - vienas geriausių šilumos izoliatorių. Jei aplinkui telefoną būtų oro, jis puikiai izoliuotų procesorių, nes nesvarume nėra konvekcijos. Ir šiaip kosmose pavėsyje yra gana šalta, tad dėl perkaitimo neverta jaudintis.
kionig 2011-01-25 18:58
Klysti. Vat teisingai jog nera konvekcijos, o korpusas jug sandarus tures buti. Del to, jog nera konvekcijos todel yra didele tikimybe labai greitai perkaisti bet kokiam elektronikos prietaisui kuris reikalauja ausinimo. Toki pat eksperimenta galetum atlikti ir zemeje pamegines paleisti vakuume bet koki irengi ir ji apkrovus, jis galetu sudegti ar perkaisti. O kad aplinkui salta tai dar nereiskia, kad procesoriui tai gerai, kaip tik visa elektronika nustoja veikti ties daugiau nei -50^C. O apskritai pasakius, tai beveik isnyksta brauno judejimas.
Epsilon 2011-01-25 19:32
Galvotojas didysis, galvos tik nenusisuk. Kas tinka viskam, tas tinka daugmaž niekam - dažnas atvejis. Jei jau "mobilnikas" erdvėlaivį valdys, tai aš be žodžių. Žaist galima, bet manau ne rimtiem mokslininkam. Gerai, tegu atlieka tokius tyrimus, mėgina, žiūri, kas kaip ten veiks/neveiks, bet tokie bandymai neturi didelės naudos ateity. Pritariu, kad universali platforma būtų žingsnis pirmyn. Palengvintų projektavimo darbus, didesnis dėmesys būtų skirtas softo rašymui, daugiau įmonių/organizacijų įsijungtų į palydovų naudojimą, lengvai patenkintų daugumos poreikius. Bet jei ta platforma telefonas - juokas pro ašaras. Galėtų rimtai susėsti, suprojektuoti tikrą, gana universalią valdymo sistemą, o ne žaist su tuo, kas po ranka. Pasiteisinimas nebent vienas - lėšų stygius. Tai ir tenka kol kas svajot bei imituot. Čia tas pats, jei aš norėčiau pasidaryt automobilį, bet neturėdamas galimybių pasidaryčiau rėmą su keturiais ratais vien dėl to, kad patikrint, ar su keturiais ratais įmanoma važiuot. Išsakiau savo nuomonę ir "durnint" čia vieniem kitų nereik, prašyčiau.
ligonis 2011-01-25 19:58
taip, tokios funkcijos kaip wi-fi ar bluetooth turbut kosmose yra nepakeiciamos. smartfonai nors ir tampa vis galingesni, bet jie galingi ne del to, kad jie smartfonai, o todel, akd jie turi vis mazejancius procesorius(kuriuos beje gali kiekvienas isigyt). tai cia tik zaidimas su tokiu palydovu. gali siust i kosmosa palydovus valdomus android sistemos, bet siust telefona del to - kvaila. tikrai yra geresniu variantu.
wutaz 2011-01-25 20:00
Iš dalies sutinku. Panašu tai man į marketingo triuką, kad jau taip reiškiasi, kad palydovą valdys iš esmės nepakeistas telefonas. Suprantu, kai tokius bandymus daro mėgėjai, tačiau rimtiems bandymams reiktų naudoti rimtą, specializuotą sistemą..
Epsilon 2011-01-25 20:07
Pritariu 100%. Man gaila jų pinigų ir laiko. Kaip tikram lietuviui
kionig 2011-01-25 20:20
O kur as tave durnium pavadinau ? As tik norejau pasakyti, kad sneketi ir maigyti klaviatura yra visada lengviau nei pasigilinti i tikraisias problemas.
kionig 2011-01-25 20:29
Zmones jus su kuria vieta galvojate ? Ar jusu smegenis jau atbukino smartfonai ? Nieks ir nesako, kad ten bus naudojama bliutufas ar wi-fi, nes tai nelogiska ! Kai tau reikia duomenis perduoti ~600km atstumu, tai apie koki wi-fi cia galime sneketi ? Isigyti kiekvienas gali, bet sugalvoti visa veikiancia sistema nuo nulio ne kiekvienas eilinis gali. Ir tie programeriai, zinoma, jie savo darba kaip programavima ismano, bet jei naudojam smartfonu platformas, tai jie gali cia lengvai pasireiksti. Nereikia jokiu praktiskai giliu ziniu elektronikoje. Siusti telefona nera kvaila. Zmones i stratosferas kelia su balionais fotikus ir fotkina zeme, o cia jau mat susiruose panaudoti gatava plata nuo smartfono, tai kvaila. Patys jus nei kiek nemastot. Nu pvz pavardink man geresniu variantu ? Labai idomu
marsietis69 2011-01-25 21:44
pilnai pritariu kionig. Visi telefono privalumai straipsnyje pamineti. O del bluetooth ir wifi irgi galima pasigincyti: telefono valdymui paciame mikropalydove gali buti panaudoti... Na ir visdelto jei panaudos "prakasta obuoli"4 tai bus aiskus marketingas ir kodel telefono neardys ("nenugalimi" pentalope varztai)
bullka 2011-01-25 21:44
Šaunuoliai Google. Jiems puikiai sekasi įkišti Android į mūsų smegenis.
werafonas 2011-01-26 00:56
Į "prakasta obuoli"4 mano žiniomis Android nebūna instaliuojamas.. Truputį prašovei
i74s 2011-01-26 02:16
"inžinierių kolektyvas nori praktiškai išmėginti, kaip atšiauri kosmoso aplinka paveikia šių komunikacinių įrenginių funkcionalumą." tarsi zadu greitu laiku atviram kosmose googlint taip ir matau kaip jis perkaista prie -270 C ;DD
punktyras 2011-01-26 02:48
Tai nesuprantu, ar bijai, kad perkais aparatas ar baiminiesi, kad peršals? Ir kokio galo elektronikai reikalingas Brauno judėjimas? Labiau vertėtų nerimauti dėl elektringųjų dalelių bombardavimo ir parazitinių elektronų atsiradimo laiduose. Nemanau, kad telefoną tiesiog lipnia juosta prie raketos šono priklijuos ir paleis kosmosan. Galima naudoti radiatorius šilumos mainams, galima gal vandenilio ar helio prileisti į jo boksą ir karštis lengviau išsisklaidys (vandenilio šiluminis laidumas beveik prilygsta metalui). Kuo didesnis temperatūrų skirtumas, tuo intensyvesni šilumos mainai, tai procesorius galės šilumos perteklių pašalinti spinduliuodamas. Vienu žodžiu, esu tikras, apie tinkamą šiluminį režimą bus pagalvota. O jei kas nepasiseks, galės grąžinti į garantinį aptarnavimą
kionig 2011-01-26 03:26
Tai mes turim palaikyti pastavia temperatura paciame aparato viduje. O tam pasitarnauja brauno judejimas. Dideli temperaturu svyravimai gali sukelti vandens kondensavimasi, nors cia tiksliai nezinau ar pries surenkant juos dar isvakuumuoja. Bet pats vien faktas, kad elektronika vakuume sunkiai dirba su galimybe perkaisti. kosmose velgi, negalime padaryti, kad jis dirbs prie -100 C. Yra daznai nurodytos ribos temperaturu, kuriose procesorius dar dirba, o toliau uz ju jis plaukioja ar ka tik nori daro. Bet anaiptol ne procesorius pats svarbiausias dalykas. Dar be jo yra ir siustuvas, kuriame taip pat issiskiria siluma. Tai uztikrint viduje pastavia temperatura yra nelengva, bet imanoma.
immortallt 2011-01-26 07:25
Tai superkompas is PS3 masyvo irgi yra tik pazaidimas ? Nes kiek supratau is skaitytu straipsniu, kainos ir kokybes santykiu toks sprendimas 10x pigesnis.
HardAxe 2011-01-26 12:16
pagal GSM licenziją negalima naudoti GSM ryšio virš žemės paviršiaus. Koks tada skirtumas siųsti telefoną, delninuką, ar specializuotą mikrovaldiklį? reklaminis bullshit
rimka 2011-01-26 14:03
jūs gal baikit čia taip šlykščiai nusišnekėt apie šilumą fizikai jūs negaliu aš to skaityt, net sutąso. pas jus tokios termodinamikos ir vakuumo žinios, kaip pas minedą vokalo sugebėjimai geriau jau nieko nekalbėkit ;D geriau pasilikit ties punktyro pasakymu, kad apie tai tikrai jau bus pagalvota. o dabar kas į temą, tai koks ten skirtumas kas sistemą valdys? telefas, palmtopas koks, žaidimų konsolė, ar visą desktopą pajungs dėl telefono platos, palyginant su specialiai tam kurta plokšte, matau tik vieną trūkumą - patikimumą. Kaip dažnai būna, kad jie nei iš šio nei iš to užlinksta. Kitas klausimas, kaip jie reaguos į padidėjusį spinduliavimą.