Aštuoni Visatos kraštutinumai. II dalis: šalčiausias Visatoje yra...

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

abcdjasd 2011-03-15 06:40
−183C užtenka kaikuriem superlaidininkam. Ir niekas tiksliai nežino ar prie absoliutaus nulio viskas sustoja, ir vargu ar sužinos. Absoliutaus nulio apibrėžimas - minimali galima entropija, o ne entropija = 0. Grįžtant prie neigiamos temperatūros, kiek suprantu ji apibrėžta statistine termodinamika ir kvantine mechanika. Na bet kaip jau sakiau, nežinau pakankamai apie tai, kad toliau diskutuot.
echh 2011-03-15 13:36
Kazin kas butu zmoguj prie -270 C?? Padėtu kokia silta striuke?
Myslius 2011-03-15 14:21
Žmogus kosmose nesušaltų nes tiesiog nėra kam atiduoti šilumos, bet jeigu patalpintų į skystą helį sustingtų akimirksniu, taip kad klausimas nelabai logiškas.
faktas 2011-03-16 01:52
O tai kam šilumą atiduoda nuo Saulės nuskrendančios kometos?
Myslius 2011-03-16 02:16
Siaip kometos nera karstos, o kosmosas nera vakumas. Taip temperatura yra atiduodama ir kometos atvesta, taciau palyginus gana letai. Zmogus greiciausiai mirtu nuo deguonies stygiaus. Siek tiek pasidomejau. At NASA's Manned Spacecraft Center (now renamed Johnson Space Center) we had a test subject accidentally exposed to a near vacuum (less than 1 psi) in an incident involving a leaking space suit in a vacuum chamber back in '65. He remained conscious for about 14 seconds, which is about the time it takes for O2 deprived blood to go from the lungs to the brain. The suit probably did not reach a hard vacuum, and we began repressurizing the chamber within 15 seconds. The subject regained consciousness at around 15,000 feet equivalent altitude. The subject later reported that he could feel and hear the air leaking out, and his last conscious memory was of the water on his tongue beginning to boil. is http://imagine.gsfc.nasa.gov/docs/ask_a ... 70603.html Idomiai su vandens uzvirimu.
rwc 2011-03-16 04:47
Vanduo iš kūno smarkiai garuoja, nes nėra atmosferos spaudimo. Galima sakyti, kad jis užverda. Beorėje erdvėje žmogus prarastų sąmonę per 10-20 sekundžių dėl deguonies stygiaus. Po kelių minučių prasidėtų negrįžtami procesai smegenyse ir kitų organų ląstelėse ir žmogus mirtų. Tačiau jei turėtų kokią kaukę, sandariai uždarančią visus kvėpavimo takus ir kitas ertmes, bet nesaugančią kitų kūno dalių - nušaltų, nes smarkiai garuojantis vanduo nuo kūno jį vėsintų. Jei žmogų įvilktumę į hermetišką guminį ar pan. kombinezoną - kosmose jam kurį laiką nieko neatsitiktų (neskaitant radiacijos). Ilgainiui perkaistų net būdamas šešėlyje. Berods, taip?