Žemėn šiuo metu krenta daugiau nei toną sveriantis dirbtinis palydovas (Video)  (2)

Dirbtinis Žemės palydovas GOCE, skirtas tyrinėti gravitacinį mūsų planetos lauką, krenta į Žemę ir turėtų pasiekti atmosferos sluoksnius jau naktį iš sekmadienio į pirmadienį. Mokslininkai pabrėžia, kad kol kas neįmanoma nustatyti, į kurią Žemės vietą nukris palydovo nuolaužos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša JAV strateginė vadavietė, kuri atskinga už kosminių šiukšlių kontrolę, palydovas į atmosferą įskries sekmadienį, 23.02 val Grinvičo laiku (apie 1.02 val. Lietuvos laiku pirmadienį).

Ši prognozė, kaip praneša SKY NEWS – su maždaug 16 val. paklaida. Jei palydovas atmosferos sluoksnius pasiektų prognozuojamu laiku, jis nukristų ant Brazilijos. Tikimasi, kad didžioji daugiau nei toną sveriančio palydovo dalis sudegs tankiuosiuose atmosferos sluoksniuose. Tačiau Žemės paviršių gali pasiekti maždaug 200 kg svorio 40-50 palydovo detalių.

Europos Kosmoso agentūros 2009 m. paleistas palydovas ėmė kristi iš 224 kilometrų aukščio po to, kai jam baigėsi kuras.

Pasak specialistų, rizika, kad palydovas gali sužaloti žmones – menka. Mat 70 proc. Žemės paviršiaus sudaro vanduo. Be to, yra tokių vietų, kur žemės gyventojai užima vos 3 proc. sausumos.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (2)