NASA atliko daugiau sėkmingų bandymų su „neįmanomu“ EM Drive

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arwis 2015-11-04 02:04
Vertimo klaidele kontekste paskutines pastraipos. Paul March teigia: Toliau jis sako kad ju komanda sukure analitini iranki kad atskirtu silumini uzterstuma nuo stumos signalo taciau jie nepatenkinti tik analitiniu atskyrimu ir dabar modifikuoja varikli kad panaikintu bet koki siliminio uzterstumo signala. Taigi vertimo kontekstas turetu buti mazdaug toks Variklis kol kas vis dar turi daug silumines tarsos, taciau mes sukureme analitini irankiu seta kuris mums padejo atskirti silumine tarsa nuo stumos. Nors stuma ir islieka taciau mes nepatenkinti tik analitiniu sprendimu ir siuo metu modifikuojame varikli taip kad panaikinti bet kokia silimine tarsa.
Arwis 2015-11-04 02:14
Na o siaip tai as po truputuka paskaitineju nasaspaceflight forumus apie EM drive developmenta ir siuo metu jai neklystu yra jau 12 grupiu kurios sukonstravo panasius variklius ir patvirtino stumos jega. Zinoma islieka nemazai kritikos nes dauguma tu projektu neturi nei reputacijos nei finansiniu pajegumu kad isvalyti visas galimas klaidas. Aplamai jai sitas variklis is tiesu veikia tai cia revoliucija ne tik transporto/kosmoso sekturiuje. Cia revoliucija energetikoje nes jaigu jis veikia kaip mums atrodo, tai reiskia kad prikabinus viena is situ varikliu prie generatoriaus mes gamintume daugiau energijos nei sunaudojam variklio veikimui.
bahuriux 2015-11-04 07:53
Iš jo padaryti amžinajį variklį pavyktu jei isuktum taip, kad rotoriaus pakraštys su šituo prietaisu pasiektu sviesos greitį, arba jei kažkokiu budu padidintum to prietaiso generuojamą jėgą ir sumažintum naudojamą galią. Čia panašiai kaip ir teigti kad iš raketinio variklio irgi galima padaryti amžinajį variklį, na pvz. paimam joninį variklį uždedam ant rato su generatorium ir visa tai patalpinam i kamerą su reikalingom dujom (ksenono) ir reikalingo slėgio. Abiem atvejais tai nebus amžinasis variklis, nes abiem atvejais vistiek reikės elektros energijos prietaiso veikimui.
Nojus 2015-11-04 09:16
Ką čia aš galėčiau pridurti? Galiu pasakyti ,kad mokslinikai priėjo "tamsiosios medžiagos" rubežių.Dabar kasosi makaules,nežinodami ką atsakyti.Prietaiso ,"tamsaiosios energijos" matavimams atlikti ,neturi. Pato stadija užsitęs. Bet jau darosi įdomu... Viskas baigsis tuo,kad pripažins ETERIO SRAUTĄ,kuris ateityje bus plačiai naudojamas kaip neišsenkantis energijos šaltinis.Tokie išsireiškimai ,kaip "free energie" yra netikslūs.
Nukainotas 2015-11-04 09:50
Tai gal šiandien statant namą jau apsimoka išvedžioti papildomą elektrinį šildymą name (o gal net visame sklype), tikintis, kad artimoje ateityje energija bus super pigi :)
Nojus 2015-11-04 10:15
Mokesčius surinkti vistiek reikės.Net jeigu elektrą pats pasigaminsite,apmokestins turtą,sukvėpuojamą oro deguonį,išgeriamą vandenį ir t.t. ir pan.
Creatium 2015-11-04 11:28
Super pigi ir neišsenkanti energija iš esmės reikštų, jog nebėra tikslo gaminti energetiškai efektyvius prietaisus. Taigi energijos suvartojimas išaugtų labai smarkiai.
Arwis 2015-11-04 12:31
Esme tame kad su X energijos mes gautume Y akseleracijos. Kadangi mase nesikeicia kinetine sistemos energija taptu didesne nei energija kuria naudojam stumai isgauti.
bahuriux 2015-11-04 17:46
girdėjau kad jei ta kamera bųtu iš superlaidininko, tai galingumai labai smarkiai padidėtu, gal net ir visa milijoną kartų.
Shinigami 2015-11-04 20:00
Ar ta stūma atsiranda iš nieko ar iš kažko yra kitas klausimas. Sakyti kad stūma atsiranda iš nieko (arba kad jį pažeidžia energijos tvermės dėsnį) galima tik tada kai sakai, kad viską kas visatoje egzistuoja esi atradęs. Nes ta stūma gali atsirasti iš kažko ko nesi dar atradęs ir nežinai kad tas kažkas veikia tą variklį. Todėl energijos tvermės dėsnio tai nepažeidžia. Nes kitaip ir hidroelektrinė pažeis energijos tvermės dėsnį, nes energijos sunaudoji mažiau nei pagamini. Tačiau: gamintojas energijos sunaudoja mažiau nei pagamina, bet ta energija (vanduo ir gravitacija) iš niekur ne atsiranda. Visa energija parūpina gamta (fizika). Arba ta energija gaunama dėl energijos ir materijos konvekcijos žemėje. Saulė išgarina vandenį iš vandenynu. Vėjas jį perneša į žemino vidų, kur garai kondensuojasi ir dėl gravitacijos nukrinta ant žemės ir dėl gravitacijos teka į vandenynus. Todėl nors žmogus iš hidroelektrinių energijos gauna daugiau nei sunaudoja. Bet ta energija iš niekur ne atsiranda ir energijos tvermės dėsnio nepažeidžia. Taip ir šitas variklis. Galimi tik keli variantai: 1) Jis neveikia. Ir matavimai yra klaidingi. 2) Ji veikia kažkokia nenumatyta jėga. Kokia jėga reikia išsiaiškinti. Ar ta jėga veikia atsitiktina kryptimi ar ne (pačio variklio atžvilgiu, žemės atžvilgiu, saulės atžvilgiu, juodosios bedugnės atžvilgiu, visatos atžvilgiu). Nes jei jis sukuria kažkokia jėga vadinasi jį veikia kažkokia jėga.
Nojus 2015-11-04 20:27
Na,štai Shinigami Jums išaiškino esmę,pritaikęs mokslinį metodą. Dabar jau net arkliai žino,kad TAMSIOSIOS ENERGIJOS Visatoje yra daugiau nei 90 proc,tačiau kaip vyksta tamsiosios energijos mainai,net pats Saliamonas negaletų patvirtinti parašu pas notarą. Tiesa,toks Nojus iš Lietuvos turi hipotezę,bet geriau jos viešai neskelbti ir nepiktinti jautrių tautiečių širdžių.
punktyras 2015-11-04 20:42
Teisingai, susilaikymas – dorybė. Uždėsiu pliusą.
Nojus 2015-11-04 20:53
Visi matėt:iš paties Punktyro gavau pliusą. Gal dar kas norėtumėte pasekti Punktyro pavyzdžiu?
punktyras 2015-11-04 21:47
Nevaryk dievo į medį.