Itin pavojinga, bet geriausia vieta nežemiškai gyvybei: NASA čia jau sudaužė vieną zondą, bet rizikuos vėl

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2018-12-01 09:39
manau probema kitame. jie nori nusileidinet ant Marso pavirsiaus is karto uzprogramave pataikyt i per siaura aparaturos galimybem ruoza. nori is Zemes pataikyt i mazdaug 10km diametro taska su aparatura, tokiu atstumu tepataikancia tik i 100km diametra. biski per sunkoka uzduotis reiketu ikist koki tarpini etapa. pirma itaikyt i Marso orbita, kur paklaidos gali but bent 1000-10000km ribose. tada nesinervinant, susirist tuo per letu rysiu, padaryt reikiamas korekcijas. ir kai Marsas jau panosej - jau tikrai nuleis tiksliai ir sekmingai. tokiu principu i asteroida numete zonda japaskes su Europa. tipo per prastas metodas NASA - ar kas?
Finalfour 2018-12-01 13:19
Is kur tu vel zinai, visazini? Kodel tu dar ne NASA sedi? Niekad nesuvoksiu, kaip analfabetas trolis, sedintis komentaruose, drista is viso patarineti, kaip NASA geriau padaryt, ir aiskina, kur ji gali pataikyti, kur negali. Ai, tiesa, iki darbo NASA dar nedaejai, nes jau tave prieme Muskas dirbti i TESLA, nes ten irgi pamenu genialiai zinojai, ka jis daro ne taip. Ne, neprieme? Ups As manau kad jei NASA daro - ji zino. O jei ir nezino - tai tikrai ne mums cia suvokti, ka ji daro taip ar ne taip. Man iki siol Curiosity nusileidimas yra etalonas, iki kurio tarkime kokiam Roskosms yra ne kaip rakom da kitaja, bet tiesiog niekada neivykdoma uzuotis. Niekada. InSight irgi beja pries kelias dienas idealiai nusileido. Kitokia sistema, paprastesne nei curiosity, bet irgi suveike be priekaistu. Net neabejoju, kad pavyks ir naujas komsinio krano principo nusileidimas. Bet ne, ateis AAA000 ir pasakys, kad NASA negali pataiktyti kazkur. Bet curiosity pataike. Pasiseke? O gal tieisog AAA000 truksta intelekto, kad suvokti kas ir kaip?
vardasas 2018-12-01 13:34
Kazkur skaiciau, niekada nesigincyk su idiotu, jis nusitems tave iki savo lygio ir tada tave pribaigs savo patirtimi.
conjurer 2018-12-02 16:11
Visų pirma, kažkas minėjo marso audras... čia nėra dalykas. Tokioje retoje atmosferoje didesnė problema yra atmosferos retumas, nes parašiutas nėra toks efektyvus. Taip pat nereikia tų kelių orbitų daryti, kad nusitaikytum, marsas jau senai nuskanuotas, viskas žinoma ir paskaičiuota. Daromas trumpiausias kelias, kad būtų kuo mažiau kuro sudeginama. Mažiau kuro reikia vežtis, daugiau mokslinės aparatūros.
iPienius 2018-12-02 17:04
https://www.youtube.com/watch?v=h2nqgKL2JQU