„SpaceX“ astronautai įžengė į Tarptautinę kosminę stotį: ekspertai įspėja – ši „SpaceX“ sėkmė yra „nerimo signalas“ Rusijos kosmoso agentūrai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kirtis 2020-06-01 16:23
Visų pirma, tai ne "Spacex astronautai" - tokių tiesiog nėra. Tai vis dar NASA astronautai, kurie naudojasi Spacex paslaugomis. Beje ir Spacex iš šitų astronautų gavo labai daug naudos, nes tai didžiulę patirtį turintys lakūnai bandytojai, kurie, kaip pasakojo, praktiškai visą Dragon Crew kūrimo laikotarpį labai glaudžiai bendradarbiavo su Spacex ir jų praktiniai patarimai buvo tiesiog neįkainojami. Spacex darbuotojai juos labai švelniai vadina "tėveliais". Viena vertus, Spacex augimas ir rezultatai šaunūs, bet kol kas tai vis dar nuo valstybinių NASA užsakymų stipriai priklausomas verslas. Jų vystomos palydovinio ryšio ir komercinių krovinių gabenimo programos su laiku turi potencialą atrišti jiems rankas ir gal ateis laikas, kai jie tikrai siųs savo astronautus... ten, kur jiems bus naudinga, ar tiesiog norėsis... be jokių NASA užsakymų ar finansavimo, bet kol kas Spacex astronautų programa net neplanuojama.
iPienius 2020-06-01 16:53
naujos Falcon 9 raketos, skirtos palydovams (be kapsules) savikaina yra apie 30M $. zinant Rusijos ir Jav darbuotoju algu skirtuma, idomu kiek rusu Sojuzo raketa kainauoja. netikiu, kad rusu raketos yra brangesnes nei Spacex. nasa po 80M $ mokejo tik todel, kad nebuvo jokiu alternatyvu. nasa nupirkdama viena vieta rusams sumokedavo ir uz ju kosmonautu nuskridima. realiai rusai uz dyka saviskius i kosmine stoti iskeldavo.
Evil Goku 2020-06-01 17:30
Manau rusai nėra durni, ir jau žino, kad greitu metu nebus net prasmės konkuruoti. Nebent norės turėti atsarginį variantą arba dėl pasididžiavimo laikys kėlimo programą gyvą. O kalbant apie NASA, tai ji turbūt visą laiką subkontraktina ir pas savęs mažai gamina. https://www.hq.nasa.gov/office/pao/Hist ... app-f.html https://history.nasa.gov/SP-4206/app-e.htm
Chevy 2020-06-01 18:14
Pirmas "Spacex" astronautų skrydis atrodo jau aptaškytas krauju. Douglasas Hurleyus atplaukęs į TKS kažkur sugebėjo prasiskelti galvą. Gerai, kad apsiėjo "mažuoju krauju". Ir rimtai, kaip ir kur jie persirengia tam savo ankštame modulyje? Kai ruošiami skrydžiui, juos rengia ne vienas žmogus, į krėslus be kitų pagalbos negali atsisėsti ir prisisegti. Kai tik prisijungia prie TKS, tai matom vaizdą, atsidaro liukas, įplaukia švytintys, gražūs, persirengią, tokie guvūs astronautai, kaip ir nebuvo 19 val. skrydžio ir 3 val. po susijungimo iki perėjimo į TKS. Tikrai darosi lengva skraidyti, nes dabar skraidančių į misijas astronautų ir kosmonautų amžiaus vidurkis apie 50 m. Atrodo viskas ruošiama platesniam kosminiam turizmui, pinigų uždirbimui. O Marsas, kam jis reikalingas, tolimas ir ne....
House_of_gold 2020-06-01 19:17
Čia ir taip visiems aišku, kad reikia pinigų uždirbti. Kitaip ir Marsas bus toliau nepasiekiamas.
Kyborg 2020-06-01 19:55
Jei nežiūrėjai tiesioginės transliacijos, pasižiūrėk įrašą ir pamatysi, kad ten vietos yra pakankamai.
zhaltees 2020-06-01 20:22
IPienius, Sojuz negali gautis zenkliai pigiau, nes jis yra vienkartinis. Pirma pakopa ir ypac varikliai sudaro didziaja dali raketos kainos. SpaceX viena raketa gali panaudoti bent kelis kartus del ko ir paleidimo (o ne raketos) kaina yra zenkliai zenesne. Nors nenustebciau jei rusai ir bendrai raketa pagamina brangiau. Puse gamybos islaidu ten juk isvagiama visokiu direktoriaus pavaduotojo pavaduotoju komunikacijos reikalams ir pan.
Chevy 2020-06-01 22:03
Dėkuj už priminimą peržiūrėti įrašą. Iš tikrųjų ten pas juos vietos pakankamai ir jauku. Visai kitas lygis lyginant su Sojuz.
AAA000 2020-06-02 01:24
menusisnekek - putinas privaro "savanoriu" ir dykai surenka brangiau negali niekaip but. kainuoja tik medziagos. problema tik kad kai kurie "savanoriai" chalturina. nu bet jie su tuo aktyviai kovoja, vis dar tikisi atpigint... gal vatnyku atsives, ar ka ten planuoja...