Vandens pėdsakai Marso meteorite: aiškėja, iš kur jis ten radosi

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Monochamus 2020-11-12 19:37
Jau įsivaizduoju atsakymą: O pats gali paaiškinti kaip veikia tranzistoriai? a? nu jaučiu gali... Bet ar gali paaiškinti taip, kad ir visiškas durnius suprastų? Tikrai NE! Nes, anot Enšteino, durnumas begalinis! - viskas, šachas ir matas, mokslas eilinį kartą negali paaiškinti, nes yra be ryšio ir be logikos. O tu, užzombintas mokslo, susirask yra vienas geras youtube video, kur paaiškina, kad visi tie tranzistoriai yra masonų melas, o kompai veikia dėl to, kad Tibete vienuoliai medituoja.
NekenciuReklamos 2020-11-12 23:02
na, kaip bebutu, tu sutinki kad yra meteoritu? O jeigu sutinki kad yra meteoritu, tai tada sutiksi, kad yra tokiu dideliu meteoritu, kurie nukrite, sukelia tokia sprogimo banga, kad jinai gali buti daug galingesne uz bet kokia zinoma isbandyta termabranduoline bomba? Tad, jeigu sutinki su sitais faktais, gryzk atgal y diskusiju pradzia ir paziurek ta video kur as ykeliau apie tai kaip 900kg metaliny dangty branuolinis sprogimas issmete y atvira kosmosa 64km/s, o tai yra 216 000km/h greiciu. Ir suprasi, kad yra labiau nei tiketina, kad Marsas, lygiai taip pat kaip ir kitos planetos, meteoritiniu kataklizmu atveju "isspjove" nemazai uolienos y atvira kosmosa, ir del to, laikui begant, mazyte daly galima rasti Zemeje. O jeigu nori gincytis ir nesutinki, turesi pateikti faktus, paskaiciavimus, samprotavimus paremtais faktais ir tyrimais. Viskas OK tureti kitokia nuomone, tiesiog ta nuomone turi buti pagrysta.
Manobataibuvo2 2020-11-13 08:54
Čia išdėstei mokyklinę teoriją, kai mums buvo pasakyta, kad dideli meteoritai gali ... bla, bla, bla. Teoriškai gal ir gali. Praktiškai, kaip sakai, reikia paskaičiuoti, patyrinėti ir pasiremus faktais daryti prielaidas. Viskas teisingai, tik tema neverta tokių skaičiavimų. Trumpai galiu tik pasakyti, kad: įvertinus kosmoso dydį, ir Žemės rutulio dydį kokia tikimybė, kad nors vienas gabalas iš Marso paklius į Žemę? Gal ir paklius (kiek atsimenu ten kažką rašo , kad rado apie 260 vnt). Bet surasti jį tokio dydžio Žemėje tikimybė dar mažesnė. Manau, kad vienintelis paskaičiavimas galėtų būti, tai medžiagos po sprogimo išsibarstymo po kosmosą tankis, ir kiek tokių Marsų reikėtų, kad bent 260 kilograminių gabalų pakliūtų į Žemę. Jau nekalbu, kad jei rado 260 , tai tada turi būti n kartų daugiau, nes juk neapieškojo viso rutulio. Dar reiktų žinoti laiką, kada tas Marsas galėjo pabyrėti , kokia kryptimi smūgis buvo ir t.t. Per daug nežinomų faktorių. Galima imti nebent nepalankiausią ir palankiausią galimą variantą ir tada kažką skaičiuoti. O dėl metalinio dangčio, tai čia mažai sulyginami dalykai: dangtis neabejotinai dengė šachtą, kur buvo vykdomas eksperimentas ir sprogimas gavosi kryptinis, nes slėgis išsilaisvino mažiausio pasipriešinimo keliu, t.y., per liuką (bent jau į liuką slėgė daugiau, nei tą šachtą, kur sprogo). Dėl to ir toks greitis do dangčio, nes slėgis neišsisklaidė visomis (beveik visomis) kryptimis vienodai, kaip būtų didelio meteorito kritimo atveju.
sub 2020-11-13 08:55
Kodėl iš Marso negalėjo atlėkt asteroidas? Juk nesako kad jis nukrito šendien, vakar, prieš šimtą metų. Gal Marsas, kaip ir Žemė kažkada susidūrė su masyviu kūnu, ir buvo atskeltas gabalas/gabalėlis/daug gabalėlių Marso, kuris šimtus milijonų metų klajojo kosmose ir kažkada nukrito į Žemę. Kaip tai nieks Marse nebuvo, zondas buvo, roveris buvo, ėmė mėginius ne kartą. Ištyrė tuos mėginisu, dabar šio meterorito mėginius, sulygino - matyt sutampa, padarė tokias išvadas. Bet tau nesuprast vistiek, ateini ir rašinėji nesamoningus klausimus, kurie seniai yra atsakyti mokslo. Bet tu ir mokslas nesuderimi dalykai, todėl eik paskaityk geriau kažką, kokį mokslinį straipsnį, bent jau mokslinės fantastikos knygas, pažiūrėk Discovery Science, tik neik čia ir nekomentuok to, ko nesupranti.
sub 2020-11-13 08:58
Iš tavo visų komentarų šia tema, tai atrodo kad tu perlų ieškai ne vandeny, o šiknoj.
Manobataibuvo2 2020-11-13 10:03
Kodėl tu galvoji, kad esi tas, kas gali man nurodinėti kur man eiti/neiti ir ką daryti/nedaryti?
Manobataibuvo2 2020-11-13 10:06
matau, kad tu jau radai bent vieną juodoj šiknoj: "rasizmas eina koja kojon su kvailumu ir nežinojimu" - paaiškink tai BLMams... Beje, gramatikos pasimokyk... "vandenį"
sub 2020-11-13 10:52
Matau esi puikiai suipažinęs su žmogaus išangės anatomija, tai dėl spalvos su tavim nesiginčysiu. Kas dėl BLM, jiems nieko nereikia aiškinti, jie kovoja už savo teises ir laisves, prieš rasizmą ir nelygybę. Matosi kad, puikai supranti gramatiką, gaila kad tik tiek ir tesupranti. Ir atsakant į ankstesnį tavo komentarą "kas aš toks, kad tau nurodinėju ...", nesusireikšmink, tai tik rekomendacinio pobūdžio pasiūlymas pasidomėti. P.S. Ištaisiau klaidas, kad laiko negaištum komentarui.
NekenciuReklamos 2020-11-13 11:10
metalinis dangtis - yrodymas, koky greity gali ygyti naturalus kunai prie dideliu sprogimu, kurie butu analogiski meteoritu sukeltiems sprogimams. Del pacio Marso, yra Hellas krateris, kuris yra 2300km diametro, kai tuo tarpu didziausias krateris Zemeje yra 190km dydzio, tai tu ysivaiduok kokia mase ten turejo ant Marso nukristi....O Marsas turi 43 000 registruotus kraterius, tad, kiek ten uolienu turejo buti ismesta y atvira kosmosa? Mano atsakymas - labai daug. Toliau yvertink gravitacija, ir yvertink tai, kad visa "isspjauta" sprogimu uoliena visada liks/lieka/liko Saules sistemoje, todel ar tai Zeme, ar tai Saule ar Jupiteris ar kiti masyvus kunai tas uolienas anksciau ar veliau "surinks". Tad, visiskai nenuostabu rasti Marso akmenu Zemeje.