Pristato kvapą gniaužiantį Marso miestą, kuriame galėtų apsigyventi 250 000 žmonių: statyboms naudos tik Marso kilmės medžiagas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

jordanbn2 2021-10-13 02:16
Is patirties igytos stebint zmones gyvenancius biosferose zemeje, galima speti kad pirmiausia reikes Serifo ir kalejimo. Kad uzkirsti tarpusavio karus ir sabotazus. Nes kai kuriems uzdaroje erdveje gana greitai nuciuozia stogas. Jie kaip mat susiburia i grupeles ir pradeda kovoti su kuo nors, na jiems nesvarbu su kuo siaip. Kiti sabotuoja pavieniui. Saugumo sumetimais gyvybes palaikymo sistemos turi buti dubliuojamos kelis kartus. Gyvenamieji bustai turetu buti kiek imanoma labiau autonomiski.
AAA000 2021-10-13 09:56
pradziai pristatykit REALIAI veikianti bent 1 gyventojo miesta Marse - bus 1000 kartu ispudingiau...
HardAxe 2021-10-13 11:13
" temperatūra yra pakankamai šalta, kad ištirpintų ašaras, kurios tikrai išsiskirtų iš žmogaus, veikiamo mirtinos spinduliuotės, deginančios bet kokią kosminių spindulių veikiamą odą." ką aš čia perskaičiau?
conjurer 2021-10-13 14:09
Nežinau, bet turbūt kažkas nusiėmė šalmą būdamas marso atmosferoje. Ašaros ištirpo dėl mažo slėgio, o hipotermija sukuria iliuzija, kad veidas dega. Bet kurio atveju čia dar vienas BS, finansus iš kosmoso mėgėjų renkantis projektas. Žiūriu video ir galvoju, kaip tie medžiai veikia. Ar yra naudojamas papildomas apšvietimas, ar jie kažkaip genetiškai modifikuoti, kad užtektų daug mažesnio saulės šviesumo? Ir kodėl tokie dideli stikliniai langai? Tos centimetrinės metalo konstrukcijos tarp stiklų tikrai greit praras savo savybes, dėl temperatūrų skirtumo, ir dėl didelio slėgio išlėks visi stiklai lauk. Galiu pasakyti taip - privatus sektorius niekada neturėjo rimtų planų, ar galimybių kažką daryti marse. SpaceX atrodė kad kažką padarys, bet jie net savo planus atšaukė, nebekalba net apie nepilotuojamą misiją. O be JPL net nėra sugebančių nuleisti paprasčiausio nesudaužyto zondo ant marso paviršiaus. Tad nemanau kad kompanija, nesugebanti projektuoti slėgiui atsparių langų, padarys kažką daugiau nei kelis tokius video.