Kas vyksta, kai juodoji skylė naikina žvaigždę? (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2009-02-23 21:39
to sangvinic. Seip jei domina mazesnes daleles uz atoma,gali pasidomet "kvantine mechanika",paskaitinet apie pvz: stygu teorija (string theory),si teorija taikoma ir aiskinant,kas atsitinka,kai zvaigzde,tapusi juodaja skyle susispaudzia i nedideli turi. Anot teorijos kiekviena elementarioji dalele (pvz: elektronas) yra sudaryta is stygos. Nu zodziu,kuo toliau i miska tuo linksmiau ;]
Tornmentor 2009-02-23 21:58
Galimas daiktas, jog materijai juodojoje skylėje nereikia spaustis: materija virsta energija, o energija vietos neužima
Anonymous 2009-02-23 22:05
is tikruju tarp atomu branduoliu ir elektronu, o taip pat ir paciu atomu yra labai dideli tarpai. Kazkada girdejau palyginima, kad jeigu atomo branduoli laikyti apelsino dydzio, tai elektronai apie ji laksto atstumu kaip 5 aukstu namas. Bet vistiek logiskai mastant neimanoma butu suspausti i protono dydzio taska.
Tornmentor 2009-02-23 22:22
Logika dar ne viskas. Tamsta something, tai kas jums atrodo nelogiška, Stephenui Hawkingsui atrodo realu
Anonymous 2009-02-23 22:23
Idomia minti girdejau, kad pvz plytoje daugiau erves nei medziagos... vien del tu tarpu tarp elektronu.. na nezinau kaip ten kas su pasenusiom ziniom pasakojo bet... As irgi nezinau ;D
Anonymous 2009-02-23 22:37
Gali but,nieks nezino,kaip ten yra is tikro. Seip yra toks "Schwarzschild radius",tai gravitacinis spindulys apribojantis,juodaja skyle supancia sfera "Event horizon",te va,to event horizon centre,kur baigiasi Schwarzschild radius,yra vadinamas singularity point,kuriam erdve ir laikas nustoja egzistuoti,o kartu su jais ir mum zinomi fizikinei desniai. Cia mano toks pamastymas,kas yra viduj skyles
Anonymous 2009-02-23 22:46
Anonymous 2009-02-23 23:58
gražios teorijos tačiau nieko daugiau, o tik kitomis teorijomis ir tepagrįstos, o teisingesne išrinkta ta, kurią dauguma mokslininkų-teoretikų tuo metu palaikė. Na ir aišku "teisingos teorijos", bent jau šitoje srityje ilgai neužsibūna - labai dažnai keičiasi.
sigitas 2009-02-24 00:15
Prie viso to noriu pridurti kad Niekas iš juodosios skylės negali ištrūkti todėl kad dėl jos labai didelės masės ir nedidelio dydžio 1 kosminis greitis yra didesnis už šviesos greitį . Butent ta sfera ir yra riba nuo kurios visas judėjimas galimas tik įviena pusę , Ji ir apibrėžia Juodos skylės dydį . O kas ir kokio dydžio yra tos sferos viduje yra nežinoma .
Anonymous 2009-02-24 01:00
iusegun 2009-02-24 02:15
juodoji skyle - "begalinio" (sunku tai isivaizduoti, kas yra begalybe?) tankio medziaga (arba energija, cia jau galima spelioti) su dideliu gravitaciniu lauku (kadangi ji turi "begalini" tanki), taigi joje nera jokio judejimo, greicio, laiko. Kam yra reikalingas laikas jei nera judejimo. Ir atvirksciai. Kam reikalingas judejimas - jei nera laiko. Kadangi mes siuo metu suvokiame viska aplinkui kaip trimate erdve su laiko funkcija - erdvelaikiu, mes gyvename keturmateje erdveje. Juodoji skyle siuo atveju praryja ir erdve (yra tik "begalinis" tankis) - erdve susitraukia i nuli, kartu prarydama ir laika (nes jo tiesiog nereikia). Kam nulineje erdveje yra reikalingas laikas, jei tu joje niekur negali nueiti (judeti)? Taigi isvados tokios, kad juodoji skyle yra kazkas tokio ko mes nesuvokiame. Juodoji skyle arba praryja musu keturmati pasauleli ir pereina i kita erve, dimencija, kita ismatavima, matmeni ar panasiai. Arba mes nieko nezinome ir tik galime spelioti (sitas variantas greiciausia ir bus teisingas Kiti samprotavimai. Musu keturmate erdve pereina i tokia busena, kur atsiranda papildomas (papildomi) ismatavimai. Pvz. kas negali tilpti dvimateje erdveje - telpa trimateje (pvz. popierinis brezinys yra dvimatis (nu cia salyginai, nesikapstom po atomus ir t.t.), bet pagal ta brezini pastatome trimati pastata). Taigi dvimatis brezinys perejo i trimate busena. jei imtume koki nors lektuva, tai jis jau ir judetu, jam jau butu reikalingos visos keturios erdves. Nu manau mane supratote . Taigi musu matomas keturmatis pasaulelis pereina i aukstesne busena patekes i juodaja skyle (nors ir turi, pagal dabartinias zinias, prarasti ir erdve ir laika ir judejima. del to man si teorija nepriimtina).
Anonymous 2009-02-24 19:54
Durniai tie mokslininkai. Beveik nieko konkretaus neimanoma suprasti, taigi kuria animacija, gali rodyt normaliai, o cia gavosi "negalejom parodyt geresnio vaizdo del ekstremaliu salygu juodojoj skylej"
Anonymous 2009-02-24 21:01
Gravitacijos nera nes jus remiates akmens amziaus isradejais.
Anonymous 2009-02-24 21:04
Gravitacijos nera nes jus remiates akmens amziaus isradejais.
cia. 2009-02-26 20:19
nesimetyciau zosziais "begalinis", juodosios skyles mase matujama saules masem ir gali siekti nuo keliu iki keliu mil. saules masiu (supermasyvios). O tankis tankiausiose yra beveik lygus atomo branduolio tankiui, o tai yra visai nebegalybe, cia pagal mane gaunas kaip koks didelis atomas. Kas apie supermasyvias galaktiku centruose esancias juodasias skyles, tai ju tankis gali but mazesnis ir uz vandens tanki, ir dar nera jos tokios jau mazos kaip protonas, cia nuo ju mases priklauso, reikia dar atsiminti, kad mazejant spinduliui gravitacijos jega stipreja, tai jei zeme suspaustum iki keliu mm tai ir ji butu kaip juodoji skyle. O man atrodo, kad juodosios skyles yra paprasciausiai tos pacios protonines zvaigzdes, kuriu mase del konors padidejo ar jos biski dar labiau susispaude ir perzenge ta bariera kai sviesa nebegali istrukti is ju gravitacinio lauko.
Anonymous 2009-03-07 03:30
Įdomumo dėlei,kas būtų jeigu dvi identiškos (įsivaizduokime) juodosios skylės susitiktų?Ar jos susilietų į vieną,ir toji viena padvigubėtų ar kaip būtų?