JAV mokslininkai rado hipotezės apie gyvybės atsiradimą kosmose patvirtinimą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2009-08-19 14:51
Na, tavo pirmą komentarą galima suprasti kaip teiginį, kad visi tikintieji yra naivūs, o religiją prilygini vos ne pasakoms apie Kalėdų Senį. Atseit, save gerbiantis mokslininkas turi atmesti tikėjimą, o tikintysis nepajėgus skirti pasakų nuo faktų. Atseit anksčiau ar vėliau mokslas viską paneigs ir tikintieji bus priversti pripažinti klaidą. Tuo labiau remiesi neteisinga prielaida. Jau senokai Dievo/dievų/... egzistavimas yra ne fizikos ar astronomijos, o geriausiu atveju filosofijos objektas. Tegul filosofuoja Nyčė ar Dawkinsas, bet nėra geras tonas ieškoti fizikinių įrodymų ar kabinėtis prie netikslumų raštuose. Taip pat ir Big bango ar evoliucijos interpretavimas biblijinėmis sąvokomis laikomas paklydimu, to nedera daryti. Aš, aišku, kalbu apie mainstream'ą - pseudomokslai tegu sau tyrinėja bildukus, horoskopus ar Nibiru, bet tai niekada netaps mokslu. Lygiai taip tegu kreacionistai ar ID proponentai tegu bando pritempti fiziką prie Biblijos - bet to Vatikanas niekada nepripažins. Peace!
Mitas 2009-08-19 16:21
Pasiskaičiau jūsų komentarų apie mokslo ir religijos santykį... Nemanau, kad yra protinga dvasinius dalykus neigti fiziniais įrodymais. Nemanau, kad yra protinga ieškoti fizinių įrodymų dvasiniams dalykams paneigti. Kodėl? Nes tai visiškai skirtingi dalykai. Ar susikalbės lietuvis su anglu, jei lietuvis su juo kalbės lietuviškai, o anglas angliškai? Būtų paradoksas, jei jie vienas kitą suprastų tokiomis aplinkybėmis. Būtent todėl ir yra neprotinga fiziškai aiškinti dvasinius dalykus. Jei tau įdomu, ar siela egzistuoja, paklausk apie ją pas budistą ar kažką, krikščionį ir pan. Jei tau įdomu, kiek Saulės sistemoje yra planetų, paklausk pas astronomą. Daugelis iš tų, kurie netiki, prieš mirtį patiki.
Jusc 2009-08-19 17:43
As is savo, kaip netikincio, puses galeciau pasakyti, kad visi, kurie tiki, po mirties nebetiki Labai nepatiko man tas tavo pasakymas, kad VISI patiki
Mitas 2009-08-19 18:37
Jusc, pasitaisiau.
sz520qm 2009-08-20 18:39
Tai apie ką mes čia?... Gliciną anea?.
Valdass 2009-08-20 19:18
Jo, apie gliciną Pasirodo ši aminorūgštis vartojant atskirai kaip papildą geriną nuotaiką, didina protinį darbingumą ir saugo nuo streso (nervinės sistemos pervargimo) Aišku nukrypau nuo temos, bet gal nepakenks...
JAULER 2009-08-31 01:09
tame ir problema, kad neįdomu, nes atsakymas žinomas iš anksto. daug įdomiau išsiaiškinti kas tai yra, kaip tai veikia, ir galiausiai kaip tai galima panaudoti?. Juk panašaus smalsumo vedami mes ir tobulėjame. To pačio smalsumo vedami nueiname iki dievo, bet čia susiduriame su kita problema, kadangi (kiek man teko stebėti), dievas gali būti absoliučiai bet kas, o tai duoda išvadą, kad tai žodis neturintis rekšmės. Taigi automatiškai kyla klausimas, kokia prasmė iš to?
rwc 2009-08-31 19:10
Yra daug naudingų žodžių su abstrakčia prasme. Arba kurių prasmė kiekvienam individuali. Pavyzdžiui, meilė, gėris, įdomumas. Bet juk šios sąvokos nesiliauja egzistavusios, nes kiekvienas jas suvokia kitaip?
Z 2009-10-28 20:10
Tikrai, tikrai gyvybės yra ir kitur, ne tik žemėje.