Japonijoje nufilmuota giliausiai kada nors plaukiojusi žuvis – tai dvigubai giliau nei „Titanikas“! (Video)  (2)

Bendra Japonijos ir Australijos mokslinė ekspedicija žuvis pirmą kartą nufilmavo daugiau nei 8 kilometrų gylyje po vandenyno paviršiumi – tai daugiau kaip dvigubai viršija „Titaniko“ nuskendimo gylį (3800 m).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspedicijos vyriausiasis mokslininkas, profesorius Alanas Jamiesonas pirmadienį (balandžio 3 d.) sakė, kad dvi gleivažuvės buvo sugautos į spąstus 8 022 metrų gylyje po vandeniu Japonijos įduboje, į pietus nuo Japonijos, per du mėnesius trukusią Vakarų Australijos universiteto (UWA) komandą. ir Tokijo jūrų mokslų universitetas.

Pseudoliparis belyaevi rūšies gleivažuvės yra pirmosios, užfiksuotos giliau nei 8000 metrų, pranešė ekspedicija. Iš karto nebuvo aišku, kokio dydžio buvo žuvis, tačiau buvo užfiksuota, kad rūšis siekia beveik 11 centimetrų ilgį.

Nuotoliniu būdu valdomos kameros, nuleistos iš batiskafo „DSSV Pressure Drop“ vykdant jungtinę ekspediciją, kuri yra 10 metų trukmės giliausių planetos žuvų populiacijos tyrimo dalis, taip pat užfiksavo nežinomą gleivažuvių rūšį, plaukiančią 8 336 metrų gylyje Izu-Ogasawara įduboje prie pietų Japonijos.

„Japonijos pakrantės įgubos yra neįtikėtinos vietos, kurias reikia tyrinėti; jose taip gausu gyvybės, net iki pat dugno“, – sakė Minderoo-UWA giliavandenių tyrimų centro įkūrėjas Jamiesonas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)

Komentarai (2)