Bilas Gatesas nusprendė paremti debesų mašinas  (28)

Vienas iš būdų pakeisti (atstatyti) aplinką arba klimatą - naudoti geoinžinerijos metodus. Ar tai iš tiesų geriausias kelias, dar ginčijamasi. Tačiau kai kurie žmonės su fantazija jau imasi konkrečios veiklos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Microsoft" įkūrėjas Bilas Gatesas nusprendė skirti 300 tūkstančių dolerių sukurti specialiems laivams, kurie purkštų jūros vandenį į atmosferą, taip formuodami saulės spindulius atspindinčius debesis.

Tokius laivus - mašinas kuria San Francisko kompanija „Silver Lining". Jūros vanduo išpurškiamas net į vieno kilometro aukštį. Šie agregatai per sekundę į orą išmeta dešimt tonų vandens.

Jeigu bandymai bus sėkmingi, kompanija planuoja didesnio mąsto eksperimentą. Dešimt tokių laivų pasklis vandenyne, beveik šešių tūkstančių kvadratinių kilometrų plote. Tiesa, sunku tikėtis, kad net ir sėkmės atveju tai reikšmingai paveiks klimatą. Norint sustabdyti Žemės atmosferos temperatūros kilimą, reiktų 1900 tokių laivų, kurie kainuotų daugiau kaip 7 mlrd. dolerių. Tačiau idėja verta aukštų balų už originalumą.

Priminsime, jog apie šį geoinžinierinį metodą mes rašėme jau seniau - čia galite paskaityti plačiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Erdvėlaivis Žemė
(0)
(0)
(0)

Komentarai (28)

Susijusios žymos: