„Viskas pavirto smėliu“. Dreba Afganistanas. Tūkstančiai žuvusių. Kas vyksta (Video)  ()

Didžiulė nelaimė supurtė ir Afganistaną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šeštadienį (spalio 7.) įvykęs 6,3 balo žemės drebėjimas, po kurio sekė aštuoni stiprūs požeminiai smūgiai, naikino namus, o į gatves išbėgo supanikavę miesto gyventojai.

Žuvusiųjų nuo žemės drebėjimų Vakarų Afganistane skaičius sekmadienį smarkiai išaugo iki daugiau nei 2000, kai gelbėtojai tarp su žeme sulygintų kaimų griuvėsių ieškojo išgyvenusių žmonių.

Šeštadienį įvykęs 6,3 balo žemės drebėjimas, po kurio sekė aštuoni stiprūs požeminiai smūgiai, sukrėtė sunkiai pasiekiamas vietoves, esančias už 30 km į šiaurės vakarus nuo provincijos sostinės Herato.

„Deja, aukų skaičius praktiškai labai didelis“, – anksti sekmadienį sakė vyriausybės atstovo pavaduotojas Bilalas Karimi, paaiškėjus žalos dydžiui.

„Žuvusiųjų skaičius yra daugiau nei 2000. Laukiame, kaip pasisuks galutiniai skaičiai“, - sakė jis naujienų agentūrai AFP.

 

Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pranešė, kad daugiau nei 600 namų buvo sugriauta arba iš dalies apgadinta mažiausiai 12 kaimų Herato provincijoje, nukentėjo apie 4200 žmonių.

„Per pirmąjį drebėjimą sugriuvo visi namai“, – sakė 42 metų Bashiras Ahmadas.

„Tie, kurie buvo namuose, buvo palaidoti“, – sakė jis. „Yra šeimų, iš kurių negirdėjome jokių žinių“.

 

 

Nekas Mohammadas naujienų agentūrai AFP sakė, kad buvo darbe, kai pirmasis žemės drebėjimas įvyko apie 11 val. ryto.

„Grįžome namo ir pamatėme, kad iš tikrųjų nieko nebeliko. Viskas pavirto smėliu“, – sakė 32 metų vyras ir pridūrė, kad buvo rasta apie 30 kūnų.

PSO vėlai šeštadienį pareiškė, kad „nukentėjusiųjų skaičius turėtų didėti, nes tęsiasi paieškos ir gelbėjimo operacijos“.

Afganistanas jau kenčia nuo siaubingos humanitarinės krizės, o po Talibano sugrįžimo į valdžią 2021 metais buvo plačiai atšaukta užsienio pagalba.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(2)
(7)

Komentarai ()

Susijusios žymos: