[ŽT] Košmariški vaizdai iš Meksikos. Nušluotas Akapulkas. Dešimtys žuvusių (Video)  (2)

Pareigūnų teigimu, keturi Meksikos karinio jūrų laivyno kariai vis dar dingę be žinios.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Trečiadienio, spalio 26 d., rytą Meksikos pakrantę pasiekė 5 kategorijos uraganas Otis ir padarė didelę žalą Ramiojo vandenyno pajūrio kurortui Akapulkui. Šalies valdžia ketvirtadienį patvirtino mažiausiai 27 žmonių mirtį. Dar keturi žmonės vis dar dingę. Tai praneša agentūra „Reuters“.

Pareigūnų teigimu, dingusieji yra karinio jūrų laivyno kariai.

Dėl smarkaus lietaus Akapulko gatvės, kuriose gyvena beveik 900 000 žmonių, buvo apsemtos, o audringas vėjas nuplėšė namų stogus ir visiškai sunaikino lengvas konstrukcijas. Dėl nutrūkusių laidų be elektros liko apie 300 000 žmonių.

 

Uraganas Otis netikėtai greitai sustiprėjo netoli Meksikos Ramiojo vandenyno pakrantės ir buvo toks galingas, kad išvertė didelius medžius. Vietos ligoninė buvo užtvindyta, o ligonius teko evakuoti į saugesnes zonas.

 

Akapulkas yra didžiausias miestas pietinėje Gerero valstijoje. Vietos ekonomika labai priklausoma nuo turizmo, o Otis padarė didelę žalą viešbučiams miesto pakrantėje.

 

Akapulko tarptautinis oro uostas buvo uždarytas dėl konstrukcinių pažeidimų. Pranešama, kad buvo sugriautas valdymo bokštas, pažeistos telekomunikacijos, užblokuoti privažiavimo keliai.

Gynybos ministerija į nukentėjusią zoną išsiuntė daugiau nei aštuonis tūkstančius karių padėti išvalyti teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(6)
(-4)

Komentarai (2)