Smogė -40 laipsnių šaltis. Europa paralyžiuojama  ()

Europa kenčia nuo didelių šalčių, potvynių ir elektros tiekimo sutrikimų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Savaitės pradžioje Suomijoje ir Švedijoje buvo užfiksuota -40 °C temperatūra – šalčiausia per visą žiemą. Mokyklos buvo uždarytos, nes smarkus šaltis sukėlė chaosą keliuose.

Šiaurės Švedijoje ketvirtadienį apie 4000 namų liko be elektros, temperatūrai nukritus iki -38 °C, pranešė Švedijos visuomeninis radijas.

Pastarąją parą temperatūra nukrito iki –43,6 °C – žemiausia sausio mėnesio temperatūra, užfiksuota Švedijoje per pastaruosius 25 metus.

Suomijos Laplandijoje, netoli sienos su Norvegija ir Švedija, esančioje Enontekio savivaldybėje ketvirtadienį užfiksuota rekordinė -42,5 °C temperatūra.

Skandinaviją užklupęs žvarbus šaltis yra dalis audros, kuri siaubia ir Vakarų Europą. Dėl smarkių liūčių potvyniai kilo Prancūzijoje, Vokietijoje ir Nyderlanduose.

Prancūzija pranešė apie vieną mirtį, susijusią su orais, o keli miestai šalies šiaurėje po kelias dienas trukusio lietaus susidūrė su potvyniais.

Drėgnos ir vėjuotos sąlygos vyravo pietuose, kur audra sukrėtė kai kurias Vakarų Europos dalis.

Jungtinės Karalystės vakaruose ant automobilio užvirtus medžiui žuvo vairuotojas.

Audra, kurią oficialios JK, Airijos ir Nyderlandų meteorologijos tarnybos pavadino Henku, visoje JK sukėlė elektros energijos tiekimo, transporto problemų, žalos turtui ir trikdžių.

Šalies geležinkelių tinklą nuniokojo potvyniai ir dingo elektros tiekimas, daugelis operatorių pranešė apie problemas trečiadienį ryte važiuojant į darbą ir atgal.

 

Stipriausia audra Jungtinėje Karalystėje užfiksuota Vaito saloje, esančioje netoli pietų Anglijos krantų, kur vėjo greitis siekė 151 km/h (41,94 m/s).

Nyderlanduose Eindhoveno miesto policija teigė, kad stiprus vėjas galėjo turėti įtakos 75 metų vyro, kuris vėlai antradienį nukrito nuo dviračio, mirčiai, nes stiprus vėjas siautė didžiąją šalies dalį.

Prancūzijoje nuo sekmadienio smarkios liūtys apėmė šiaurinius Pas-de-Calais ir Nord regionus, priversdamos evakuoti apie 200 žmonių, o elektros tiekimas nutrūko 10 000 namų, pranešė vietos valdžia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()