Didėti linkusią vilkų populiaciją rekomenduojama riboti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Otto 2010-11-01 10:38
Ir neabejoju, kad tai yra svarbiausia visų bėdų priežastis.
Patrio 2010-11-01 16:42
Kai vilkai badauja valgo saviskius.
tikman 2010-11-03 22:42
valgom vilkus
Nerkashis 2010-11-06 18:11
Gamtininkas Andrejaus Gaidamavičiaus gerai pasakė: "...Tokiu atveju vilko vaidmuo ekosistemoje ne didesnis nei zoologijos sode...." Tai gal geriau keli nabagai auga zoologijos sode. Tada vargšai ūkininkai galės nebeverkšlent, kad jų veislinį patiną už n tūkstančių vilkai papjovė. Nepamąsto kad gal geriau už porą štukių nusipirkt tą aviganį. Kvaili visdėlto lietuviai. Nori namų ant ežero kranto, bet raudoja, kad užliejo, nori natūralios gamtos, bet net uodų bijo, nori gyvent švariai, bet net šiukšlių nerūšiuoja (padangos miške, pakrantės - savartynai). O kam išvis Lietuvai tie vilkai? Kam stumbrai, bebrai, stirnos, šernai? Taigi čia kenkėjai arba medžiotojų pramoga.
Otto 2010-11-06 19:05
Vilkai reikalingi ten, kur nėra žmonių, deja, jei visi sulendame į miškus dėl keletos uogų, ar grybų, po to verkiame, kad vilkai, ar dar kas nyksta, tai tik patys esame kalti. Auginkit šilauoges soduose ir nereikės dėl stiklainio mėlynių šerti uodų miške, bei niokoti gamtą, kurią taip "mylite".
Arns 2010-11-06 19:41
tikrai ne dėl tų kelių grybautojų vilkų skaičius bandomas riboti. Va meška ar gal būt stumbras, briedis gali būti pavojingi. Vilkas žmogaus nepuola, ir pas mus niekados nebus jų tiek daug, kaip šiaurėje, kur jų ištisos rujos. Ir dar, grybavimas, uogavimas miške daug naudingiau sveikatai, nei apsipirkinėjimas prekybos centre...
Otto 2010-11-07 08:56
Apie kelis niekas nekalba, bet kai miškai jų knibžda, vilkams ir kitiems gyvūnams nelabai belieka kur slėptis, todėl ir buriasi į atokias, žmonių mažai lankomas vietas, pelkes, durpynus,.. o kadangi ten maisto visiems neužtenka, tai vyksta kovos dėl teritorijų, pjaunami galvijai. Matomai Arns nepamąstei apie tai; kalbu apie vilkų tankį atskirose vietose. Jei atsirastu, kas įdeda žemėlapį, vaizduojantį vilkų tankį Lietuvoje, manau, daugelio klausimų neliktu.
Arns 2010-11-07 09:21
O taip, dėl grybautojų vilkai sulenda į pelkes ir ten rišamus(!) galvijus pradeda pjauti. Pats ar tiki kuo šneki? O juk vilkai dažniausiai medžioja net naktį, tai ir vėl grybautojai kalti? Ir dar, toks užsiėmimas rudeninis, vasarą, pavasarį ir žiemą į miškus žmonės masiškai netraukia... http://www.carnivoreconservation.org/fi ... 05_msc.pdf Paieškom ir randam gan neseną statistiką, žemėlapį. Jeigu nori gali ir pasiskaitinėti. Aišku tau nepatiks kad vilkas mielai ir kiškį papjauna.
Otto 2010-11-07 10:25
Matyt pamiršai, kad vilkai turi kojas, o pelkėse medžioja nebent bebrus, ir tik iš bado patraukia į žmonių sodybas. Taip pat noriu priminti, kad rudeniop iš miškų pasitraukia ir nemažai stirnų, ir ne šiaip sau, įdomu, ką būdamas vilku, darytum pats?
Arns 2010-11-07 11:50
Otto, tu pusiau suvilkėjęs? Ir tavo argumentai keisti, juk jei darbas priimamas, reiškiasi specialistai nieko neturėjo prieš, o istorijos su klimato kaita parodė, kaip net rimti mokslininkai kai ką pagražina. Tad išeitis, "įsijausti į vilko kailį"? O dėl tavo spaudos, kaip tik čia nieko protingo neparašė, darbai daug panašesni į sulaukėjusių šunų darbą. Vilkai tikrai dažnai neina į sodybas, jiems ten nėra kas veikti. O vilkiukams mokinti tikrai labiau tinka pririšti laukuose galvijai.
Otto 2010-11-07 13:24
Koks esu, tai tokį mane padarė gyvenimas, ir nieko čia keisto, kad vienintelis mano autoritetas- tai tiesa ir faktai, o ne moksliniai titulai, kuriuos kai kas ir nusiperka. Beje, savo spaudos neturiu ir nesiruošiu turėti, nuorodą pateikiau tik į faktus. Šunys šunų neėda, nei sulaukėję, nei naminiai, o kad ėda, teigia tik popieriniai autoritetai.