Ar technologijos išgelbės pasaulį nuo geriamo vandens trūkumo?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Julius 2011-02-15 10:54
Ne iš to galo einama prie problemos. Jokios technologijos neišgelbės nuo pagrindinės priežasties - Žemė jau dabar PERPILDYTA. Visiems vandens nebeužtenka ir niekada neužteks, jei nieko nebus daroma padėčiai ištaisyti realiomis priemonėmis, apie kurias net užsiminti politikai bijo. http://silver.ring.lt
T 2011-02-15 12:09
to Julius Sutinku. Kokios bebūtu technologijos jos bus brangesnės nei pasemti vandenį iš upės ar šulinio. Manau dar prieš kokius 100 metų niekur pasaulyje ir į galvą neateitu mintis, kad upės vanduo gali būti nešvarus ar vandenį reikėtu valyti. Bet tada ir gyveno tik 1,5 mlrd. žmonių.
bahuriux 2011-02-15 12:11
Siulau paprasciausiai distiliuoti vandeni saules pagalba, o paskui ji paskaninti mineralizuoti NaCl dar kitais mikroelementais iki "naturalios normos". Naturalu, kad vandens trukumas yra ten kur labiausiai sviecia saule, tai neiveikiamu problemu neturetu iskilti. Jei tik imanoma gauti betkokio vandens tegu ir suraus juros vandens, tegu ir is zemes dregmes. Siulyciau nekelti panikos taip kaip ir su nafta bei kitu iskastiniu kuru. http://www.google.com/images?um=1&hl=en ... =&aql=&oq=
Julius 2011-02-15 12:32
Visa tai tinka vienam ar dviem žmonėms išgyventi pakliuvus bėdon jūroje ar dykumoje. Bet sukurti NORMALIAS gyvenimo sąlygas, taip kaip mes jas suvokiame, jokie gėlinimo įrenginiai nepadės. Reikia ne daugiau gaminti, bet mažiau vartoti. Beje, mūsų kontoron darbo reikalais buvo atvažiavęs žmogus iš Libano, tai niekaip negalėjo atsistebėti, kad klozete nuteka geriamas vanduo.
ligonis 2011-02-15 12:51
duok pasiulymu(proto ribose) kaip is juros vandens pagirdyti istisas populiacijas. neveltui yra vanduo ir yra geriamas vanduo. deja ir as priklausau zmonem, manantiem, kad gerinti salygas reikia skatinant mazesni gimstamuma, o ne padidinant gimusiuju tikimybe isgyvent, tik tam, kad jie galetu skurdziai gyvent.
zahiraz 2011-02-15 16:26
Aš taip pat už mažesnį gimstamumą.
Mauras 2011-02-15 17:48
Technologijos jau nuo bado sekmingai gelbeja zmonija
Indigo89 2011-02-16 00:30
As tai manau kad per daug zmoniu zemeje yra ir per daug gobsus jie. Reiktu ar karo, ar ko, kad biski apmazint, o tai jau visai nebeissitenkam. Cheminis ar bakterinis ginklas pries zmones manau butu humaniska. Bet as pats tai nenoriu mirt, as tik noriu kad kiti mirtu, o as galeciau darniai su gamta tolaiu gyvent kaip gyvenes. LOL
Criminal_Minded 2011-02-16 08:52
Juokingiausia tai tie, kurie teigia, kad butinai bet kokiomis priemonemis reikia sumazinti zmoniu skaiciu pasauly, sventai tiki, kad jie yra isrinktieji ir butent jiems butu suteikta teise gyvent, kai 80% butu sunaikinta.
bahuriux 2011-02-16 13:17
Manau manantiems, kad zmoniu yra perdaug, turetu pradeti mazinti zmoniu populiacijos kieki nuo saves. Nuodai manau butu humaniska, netgi galima butu sugalvoti kompensacijos mechnizma ju giminems Taigi jei manot, kad zmoniu perdaug issinaikinkit. Nuo to likusiems bus geriau, nes nebeliks dalies siauro mastymo ir praplautasmegeniu zmoniu. O tuo tarpu istikro zmoniu yra permazai europoj ir amerikoj. Ypac katastrofiska padetis yra rusijoj. As pasiuliau LowTech varianta prieinama visiems, o kas neleidzia padidinti plotus ir isgauti didelius kiekiu geriamo vandens. Dar kitas variantas galetu buti distiliavimas saules pagalba su sufokusuotais veidrodziais.
Indigo89 2011-02-16 19:44
Pagal mane kiekybiskai zmoniu yra siek tiek dar per mazai. Bet blogiausia, kad kokybiskai zmoniu daug labiau truksta. Jei kiekvienam zmogui butu suteikta galimybes isnaudoti savo potenciala bent 30% tai technologinis vystymasis tiesiog soktu i virsu, nebutu jokiu problemu ekonominiu, zmoniu pragyvenimo lygis isaugtu dramatiskai ir zmoniu skaicius stabilizuotusi. Ir tada jau butu technologiskai nesudetinga daug gyventoju islaikyti zemeje. Jei pavyktu islaikyti toki zmoniu uzimtuma ir padaryti ji bent 40% efektyviu, nereiktu nei 100 metu kol padarytumem gyvenamas orbitines stotis ir kolonizacija prasiplestu uz zemes ribu. Vis del to teoriskai imanoma sukurti zmogui palankia aplinka marse, o kas imanoma teoriskai anksciau ar veliau buna pasiekta praktiskai.
bahuriux 2011-02-16 20:12
Tiesa pagalvojau, kad labai efektyvus distiliacijos budas butu panaudojant salia saules energijos ir rekuperacijos metoda. Kai iseinantys besikondensoujantys garai perduotu savo vidine energija (siluma) ieinanciam vandeniui. O isbegtu atveses didtiliuotas vanduo. Tiesiog butu COP nerealiai didelis gal kokia 500+% Is saules energija butu panaudota sistemos nuostuoliams kompensuoti, bet netiesiogiai virinti vandeniui, o tik dakaitinti iki virimo isejusi is rekuperatoriaus nesvaru vandeni. Saules kolektoriu plota galime didinti iki kiek patinka Cia jau ner tikai labai jau LowTech sistema, bet vitiek nieko sudetingo.