Prekybos centruose daržovių skonis vis labiau vienodės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2011-06-30 16:36
Nusipirkau siandien maximoj krapu saltibarsciams, paziurejau i etikete italiski. Nu tai negi blyn sitos pikzoles lietuvoj neauga? pilni patvoriai kaimuose, o maximoj ~2 lt uz 50-100gr pyktis ima ir ant saves kam neapziurejes pirkau ir ant VP kam veza pikzoles is taip toli kai savu pilna. Juk kelione labai brangiai kainuoja ir dideles CO2 emisijos ir zinoma beprasmiskai. Kur tie visi zalieji kai ju istikro reikia?
blizzard 2011-06-30 16:39
Taigi Lietuviam nieko gamint ir augint neapsimoka , mum tik pirkt viską pasimoka.. laukai dirvonuoja, grūdų neapsimoka augint, bulvių irgi nelabai, o Lenkam ar kokiem rusam viskas apsimoka.. Čia žinok tik Lietuvoj tokių cirkų gali pamatyt. Šitiek žemių o mes viską importuojam kaip debilai.. iš tikro čia valdžia yra nupirkta arba išvis nemoka nieko daryt..
Tadas 2011-06-30 16:41
Pirk žemės sklypą ir pats augink arba važiuok į kaimą (už miesto ir tarkis, kad tau užaugintų normaliai). Aš sode auginu visas daržoves, o kaime susitariau su vietiniais - kai sodina bulves, kad ir man pasodintų. Nauda ir jiems ir man. Šiaip ar taip jie sausodina, tai +- keli maišai nesudėtinga, užtai jie užsidirba, o aš turiu gerą produktą. Ir taip su viskuo - kiaušiniai, mėsa, pienas, medus. Parduotuvėse TIKRO maisto jau nėra. Nesvajokit ten rasti ką nors NATŪRALAUS, viskas ką rasite, tai tik produktus, kuriuos reikia išmesti... Netikit - pirkit ir neškit į laboratorijas, gavę rezultatus nuo kėdės nukrisit. O tie kas rėks, kokie geri produktai parduotuvėse - keliaukit į laboratorijas, o po to rėkit.
Gedis 2011-06-30 16:49
Kam tirt?Paragavai,skonio jokio nepajautei ir viskas aišku.Turguj,neturguj,nebėra skirtumo,visur kiša š.Kai bulves pas vieną pirkdavau,sakydavo-mano geros,be trašų,taip sakant geros bulvės.Po to žiūriu jau pabrango,sakau kodėl taip?Sako trašos pabrango,tai ir bulvės brangiau.
Indigo89 2011-06-30 16:53
Taip ir turetu but, nesvarbu naudoja trasas ar ne. Kiti pabrangina bulves todel ir jis gali brangint neprarastamas paklausos.
enternald 2011-06-30 17:14
bllizard nesutinku, bent jau Šiaurės Lietuvoje neužsėtų laukų nėra. Tiesa pasakius dėl Š. maisto kalta Maxima ar kas sandėliuoja, sakė rado normaliuose daržovėse kirminą kažkur (realios daržovės neapdorotos turi tiek kirmelių ir jei mėšlas nesupūdytas parazitų, todėl kai kurie ūkininkai atsisako tręšimo mėšlu) tai liepė perpurkšt viską.
Arns 2011-06-30 17:45
atrodo piktžolė, bet ne visur auga tie krapai. Aišku jei žemė patinka, tai nė sėt žmogui nereikia, pasodinai kartą, o paskui bent penkis metus patys auga ir auga. O šiaip, turint namus, daugumą prieskoninių daržovių laisvai galima išsiauginti balkone ar ant palangės. Nesidarant salotų, tai net svogūno laiškų galima prisiauginti pagardint omletui.
HardAxe 2011-06-30 17:51
nebrangūs tie nokinimo chemikalai. Berods naudojamos gamtinės dujos. p.s. turginės bobutės retkarčiais pomidorus šlapimu nokina...
blizzard 2011-06-30 19:00
Na mes irgi praktiškai viską gaunam iš ūkininkų. Na kartais vis tiek reikia nusipirkt iš parduotuvės produktus, rudenį, pavasarį agurkai ar pomidorai vis tiek iš parduotuvės eina. Žiemą nelabai valgom daržovių. Turim sodą, tai sultys obuolių ir t.t. žiemai pasiruošiam, nes kaip jau sakėt parduotuvėj nieko tikro nebėra. Užtenka jau kvapą palygint daržovių kur augintos savo o kur iš parduotuvės, apie mėsą iš vis nekalbu. Seneliai kiaules augina, tai mėsos kol kas geros turim, o iš parduotuvės tai baisu ką ir pirkt. Į dešras sumalta kas papuola po ranka, kremzlių padaugėjo jeigu pastebėjot, seniau dar tiek daug nebūdavo. Kažkada lašinių nusipirkom, tai praktiškai žali buvo, tai yra neišrūkinti visiškai, nors skonis kaip rūkytų, bet prapjauni ir matosi kad žalia mėsa.. Tiesiog baisu.. Šiaurės Lietuva turbūt vienintelis kraštas kur dar kiek žmonės ūkininkauja. Aplink kauną tai turbūt jau nebelikę rimtesnių ūkininkų, vienas kitas. Kitus irgi panaši situacija. Ką galiu pasakyt, jūs čia dėl to mėšlo labai bijot ir t.t. bet bulvių be trąšų ar be mėšlo neišauginsit, žemė su metais praranda savo derlingumą, todėl bet kokia trąša yra būtina. Jeigu auginsit visiškai be jokių trasų, tai tokias ir bulves turėsit. Patys auginam todėl žinau ką kalbu. Praktiškai visada mėšlą naudojam ir nieko čia nuostabaus. Trąšas kartais, salietros, bet jau rečiau nes vis gi nėra labai sveikas dalykas, bent jau nėra sveikiau už mėšlą. Tai čia labai paprastos, mažai kenksmingos ir lengvai prieinamos trąšos, nekalbu kaip yra bulvės auginamos pas rimtus ūkininkus.. ten tų trąšų tiek sudeda kad po to bulves valgydamas gali tik trąšų skonį jaust. Krapai iš tikro bet kur gali augt, na ne smėlį ir ne molį.. bet supratot ką sakau, sėklų galima parduotuvėj nusipirkt ir į vazoną pasėt, vienam kitam kartui bulvėm tikrai užteks, o priežiūros jiems tikrai kaip piktžolėms reikia.. Iš parduotuvės tai nežinau ką galima pirkt, duoną nebent ir turbūt alų ar ką nors stipriau, čia vieni iš mažiau užterštų produktų, nors reikėtų pasidomėt. Pieno iš parduotuvės tai išvis, nebent kavai pabaltint, man jis kažkoks be riebumo, palyginus su kaimišku tai ten tik baltas vanduo aišku pasterizuotas ir t.t. neapsirgsit kuo nors, nors kaimišką pieną nežinau jau kiek metų naudoju ir dar ne teko kažkuo apsinuodyt ar dar ką. Paklausa didėja iš senelių ten kokius 20l tai per vakarą žmonės išneša, sako yra tokių kur vienu kart po 6l perka neįsivaizduoju kur tokius kiekius kas dieną išnaudoja. Taigi, siūlau ir jum dažniau į kokį kaimą nuvažiuot paklausinėt kas ko turi ir norėtų parduot, nes tikrai opi problema darosi su maistu iš parduotuvių.
Talkless 2011-06-30 19:00
Žiauru.. Dėl pelno - bet ką, dėl gerovės - tik tiek kiek apsimoka.
Arthuras 2011-06-30 19:08
Pats gyvenu šiauriau Lietuvos, tai pilna neapsėtų laukų. Gal sprendi tik pravažiuodamas rajoniniais keliais? Prie kelio tai susėta, o pažiūri kaimuose, atokiau nuo miestų, tai nė velnio niekas nesėjama ir nedirbama. Nupjauna kartą per vasarą šieną, pinigų iš ES gauna ir jiems gerai.
blizzard 2011-06-30 19:18
Palei kažkokią autostradą, ar rimtesnį kelią link latvijos sienos teko matyt dar pasėtus laukus ir naują techniką, bet kitur tai sunkiai..
punktyras 2011-06-30 20:23
Ne gamtinės dujos (metanas), o etilenas. Šlapimas šiaip geras daiktas - yra azoto, yra fosforo, tikriausiai pomidorams to stokojantiems padeda subręsti
punktyras 2011-06-30 21:10
O šiaip, pagalvojau, galėtų būti įvestos daržovių kategorijos pagal sudėtį, ne (tik) pagal dydį, formą, spalvą, bet pagal cheminę sudėtį. Morkos gabaliuką į masės spektrometrą kyšt - „va, šita puiki, kvapni morka“, - kyšt kitą - „o iš šitos ir besmegeniui nosį gėda daryti“. Ir tai tikrinti prieš pateikiant vartotojui, nes ir geriausias vaisius ilgai gabenamas menksta.Tai kaip ir fora vietiniams gamintojams būtų.
Vytax 2011-06-30 21:17
Nesamonė. Apie kokią vietovę konkrečiai kalbate? Kauno regione kaip tik daugiausia pažangių ūkininkų. Ypač tai matosi važiuojant link Kėdainių, Raseinių ar Jurbarko, Tik pačiose Kauno miesto prieigose yra specifinės problemos. Čia žemes susipirkę žemės perpardavėjai. Kurie už arą žemės prašo po nemažiau kaip 1000Lt. Todėl su tokiomis žemės kainomis čia niekas ir neūkininkaus. O apleistų laukų bent jau mano apylinkėse jau praktiškai neliko, nors prieš penkis metus buvo sočiai. Visa tai padarė daugiau nei dvigubai išaugusios grūdų kainos.
blizzard 2011-06-30 22:31
Na nebent taip teko girdėt apie grūdų kainas, dabar jau nemažai pradėjo auginti, bet su laiku kainos vėl nukris. O aplink Kauno apylinkes tai kaip ir sakot gali būt kad susipirkę perpardavinėtojai, todėl taip yra. Bet konkrečiai mano vietovėje tai žmonės nedirba žemės nes neapsimoka jiems. Visam kaime 1 ar 2 kombainai pastoviai gendantys, technikos mažai, o ir žemės sklypai maži tai nieko ten rimtai nepriauginsi. Todėl taip yra, dar dabar kaip kainos sukilę.. Grūdus augina tik tie kurie dar kokių gyvulių turi, o šiaip tai tik dėl savęs, todėl daug laukų dirvonuoja arba palikti pievom. Už tai kraštovaizdis gražus
Vaider 2011-07-01 15:11
pirktinės daržovės tuoj skirsis tik spalva, forma ir sultingumu. Nusipirkus pomidorą, jį perpjovus nesupranti ką perpjovei. Plastmasę ar kažką panašaus į pomidorą. Kas kaime augat tai žin ot, kad naminio pomidoro taip lengvai supjaustysi norėdamas pasitaisyti su grietine, kaip pirktinio. Kol dar kaime gyvenu, tol džiaugiuosi...
Arthuras 2011-07-01 15:21
Pomidorai obuolinės konsistencijos. Kandi, ir traška, kaip obuolys.
vietinis 2011-07-02 08:58
tai kad jau seniai braškės nuo pomidorų skoniu nebesiskiria
Nerkashis 2011-07-02 18:15
Salietra nėra jau toks blogis. Ko augalams pagrinde reikia? Azoto, fosforo, kalio,... Tokias trąšas retkarčiais perku ir tik tada, kai matau, kad augalai lėtai vystosi. O šiaip daugelį biodegraduojančių atliekų kompostuoju. Ir namie nesmirdi, ir musės neskraido, ir trąša natūrali. Buvau užsipirkęs saują Kalifornijos sliekų, bet matyt jiem lietuviška žemelė labiau patiko nei mano kompostinė Kaip jau blizzard minėjo, geriau susirast bobutę kaime, kuri daržovių užaugintų. Galima pasvajot, jei taip masiškai daug kas pereitų pas bobutes, tai prekybos centrai gal pataisytų savo asortimentą.